mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Sanatatea femeilor
Index » General » Sanatatea femeilor
» Hipertensiunea

Hipertensiunea





Hipertensiunea este mai frecnta in randul femeilor din SUA decat la barbati, in mare parte datorita prevalentei mai mari a hipertensiunii in grupurile cu varste mai inaintate si datorita supravietuirii mai indelungate a femeilor. Hipertensiunea renovasculara din displazia fibromusculara apare mai frecnt la femei. Alte cauze de hipertensiune secundara apar cu frecnta egala la femei si la barbati. Atat eficacitatea, cat si efectele adrse ale diferitelor droguri antihipertensi par sa fie abile la femei si la barbati.

Beneficiile tratamentului hipertensiunii sere au fost spectaculoase atat la barbati, cat si la femei. Totusi, in trialuri clinice asupra tratamentului hipertensiunii usoare pana la moderate, femeile au avut o scadere mai mica a morbiditatii si a mortalitatii decat barbatii, probabil datorita riscului initial mai scazut de infarct de miocard si de accident vascular cerebral decat al barbatilor. Femeile mai varstnice au beneficii cel putin la fel de mari ca barbatii in urma tratamentului, asa cum demonstreaza studiul Hipertensiunea Sistolica la Varstnici. Cand au fost introduse prima data contraceptile orale, multe femei au avut o mica crestere a presiunii sanguine, 5 la suta avand o crestere peste 140/90 pe o perioada de 5 ani. Incidenta hipertensiunii pare sa fie mai scazuta in cazul contraceptilor orale actuale cu doza mica. Terapia estrogenica din postmenopauza nu este asociata cu cresteri ale presiunii sanguine.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni General:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai