mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Plante medicinale. fitoterapie
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale » Plante medicinale. fitoterapie
» Iarba-mare

Iarba-mare







Denumiri populare: Oman, ochiul-boului, lacrimi le-Elenei.
Descriere: Planta erbacee cu tulpina paroasa si ramificata, cu frunze mari si flori galbene. La noi in tara, iarba-mare creste spontan prin fanetele umede, la marginea padurilor din regiunile de ses si dealuri.
Se foloseste: Radacina - Radix Inulae, cu miros placut datorat unui ulei citric volatil. Mai contine cantitati mari de insulina.
Indicatii terapeutice: Bronsite acute, tuse,diuretic, tonic, calmeaza neri, durerile reumatice si eruptiile pielii urmate de prurit.
Mod de administrare: Decoctia de radacina de iarba mare se foloseste ca expectorant, favorizand eliminarea sputei in bronsitele acute, calmeaza spasmele bronhice, usurand lusea. Are actiune diuretica, tonifica stomacul, calmeaza neri, aducand o stare de linistire urmata de somn. Datorita actiunii ei diuretice elimina toxinele din corp, influentand favorabil starile reumatice, manifestarile gutoase si eruptiile pielii urmate de prurit. in astm si tuse convulsiva aduce ameliorari edente.
Radacina acestei te are si o puternica actiune antiseptica, folosin-du-se cu succes in toate afectiunile aparatului respirator.
Decoctia se prepara din 20 g radacina la 200 ml apa, din care se iau 3-4 linguri pe zi.
Asociata cu radacina de nalba si lemn-dulec, se obtine un bun ceai pectoral. Din acest amestec de te se iau doua lingurite care se pun la macerat intr-o ceasca de apa rece. Se lasa timp de 8 ore, apoi se strecoara si se indulceste. Se bea treptat in decurs de o zi.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor