mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Substante toxice
Index » Tulburari psihiatrice » Substante toxice
» Antiinflamatoarele - nonsteroidiene

Antiinflamatoarele - nonsteroidiene


Share

Antiinflamatoarele nonsteroidiene (AINS) includ diclofenacul, diflunisalul, etodolacul, fenoprofenul, flurbiprofenul, ibupro-fenul, indometacinul, ketoprofenul, keterolacul, acidul mefena-mic, meclofenamatul, naproxenul, oxaprozinul, fenilbutazona, piroxicamul, sulindacul si tolmetinul. AINS inhiba sinteza prostaglandinelor prin blocarea ciclooxigenazei. Se absorb rapid, ating concentratia maxima in 1-2 ore dupa ingestie. Sunt fixate de proteinele plasmatice in cantitate mare (mai mult de 90%) si au volume de distributie mai mici de 1 l/kg corp; pK^ riaza intre 3,5 si 6,3. Sunt meolizate in principal prin conjugare, oxidare si hidroxilare. O proportie redusa (1-l5%) este eliminata nemodificata prin rinichi. Timpul de injumatatire riaza intre 1 si 16 ore, cu exceptia fenilbutazonei, la care este de 2-4 zile.
Manifestari toxice Efectele intoxicatiei sunt de obicei moderate si includ greata, rsaturi, dureri abdominale, somnolenta, cefalee, glicozurie, hematurie si proteinurie. Insuficienta renala acuta si hepatita sunt rare. Diflunisalul poate produce hiperventilatie, tahicardie si transpiratie. Ibuprofenul poate uneori genera acidoza meolica, coma si convulsii. Convulsiile sunt relativ frecvent intalnite in intoxicatia cu acid mefenamic sau fenilbutazona, dar sunt rare in cea cu ketoprofen sau naproxen. Acidul mefanamic si fenilbutazona pot cauza colaps cardioscular sau stop cardiac, coma, depresie respiratorie. Acidoza meolica se intalneste deseori in intoxicatia cu fenilbutazona si rar in cea cu naproxen.


Diagnostic Testarea toxicologica identifica aceste medicamente in urina, dar analiza cantitati este inutila.

TRATAMENT
Terapia intoxicatiei cu AINS include decontaminarea gastro-intestinala si sustinerea functiilor organismului. Dozele repetate de carbune medicinal pot fi folositoare in intoxicatia cu indometacin, fenilbutazona si piroxicam. Excretia renala nu este accelerata prin diureza, iar legarea de proteinele plasmatice limiteaza eficacitatea hemodializei. Desi nu exista o experienta de durata, hemoperfuzia poate fi utila in cazul pacientilor cu insuficienta hepatica sau renala si toxicitate clinica serioasa.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Tulburari psihiatrice:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai