mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tumorile vezicii urinare
Index » Patologia chirurgicala urologica » Tumorile vezicii urinare
» Radioterapia, chimioterapia

Radioterapia, chimioterapiaSub forma de iradiere externa, in doza de 5 000-7 000 cGy, efectuata fractionat, pe o perioada de 5-8 saptamani, radioterapia poate, pentru unele cazuri, cu tare organice prohibitive cistectomiei, sa constituie o alternati pentru ablatia radicala a cii urinare. Radioterapia, desi bine tolerata, induce circa 15% din cazuri complicatii pe tubul digestiv (rect, sigmoid, intestin subtire), sau chiar cale Supravietuirea la 5 ani pentru pacientii cu tumori cale tratati numai cu radioterapie pentru stadiile T2 si T3, cuprinde circa 18-41%. Evolutia tumorala sub radioterapie este totusi apreciabila, raportata la 33-68% din cazuri. Iradierea singulara, da supravietuiri procentual inferioare, ativ cu combinatia radioterapie - cistectomie radicala. in acelasi timp, cistectomia radicala efectuata dupa radioterapia in doze terapeutice, este urmata de un procentaj foarte ridicat de complicatii. Practic, radioterapia are un rol cert favorabil in combinatie cu chimioterapia sistemica (utilizand Cisplatinium) pentru pacientii cu contraindicatii oncologice sau de alta natura pentru cistectomia radicala.CHIMIOTERAPIA
Aproximativ 15% din pacientii cu tumori cale au adenopatii regionale sau metastaze in momentul diagnosticului. Circa 30-40% din pacientii cu tumori cale infiltrative vor dezvolta metastaze la distanta chiar dupa cistectomia radicala sau radioterapie. Pentru aceste categorii de pacienti, semnificative procentual, ameliorarea supravietuirilor nu poate fi obtinuta decat prin chimioterapie sistemica.
Cel mai eficace citostatic s-a dovedit a fi Cisplatinium, care utilizat singular, furnizeaza rezultate favorabile la 30% din cazuri. Acest procentaj se amelioreaza utilizand chimioterapia sistemica combinata, in

recurenta" class="alin2">cure ce includ 3, 4 sau mai multe citostatice. S-au impus astfel schemele M-VAC (Meto-trexat, Vinblastina, Adriablastina, Cisplatinium), CMV (Cisplatinium, Metotrexat, Vinblastina) si CISCA (Cisplatinium, Ciclofosfamida, Adriablastina). Aproximativ 10-33% din cazuri, tratate prin curele citate mai sus, furnizeaza remisiuni complete pentru perioade de timp riabile. Chimioterapia se poate utiliza si ca tratament neoadjunt (pregatind cistecto-mia radicala), cu scopul reducerii maselor tumorale loco-regionale. Se apreciaza ca circa 22% pana la 43% din pacienti raspund favorabil chimioterapiei, ameliorand rezultatele cistectomiei radicale efectuate ulterior. Chimioterapia adjunta s-a dovedit eficace pentru pacientii cu adenopatii neoplazice decelate cu ocazia cistectomiei radicale, scazand procentajul recidivelor loco-regionale si al metastazelor la distanta. Desi beneficiaza de modalitati terapeutice diverse, adesea combinate, rezultatele terapeutice in cancerele cale infiltrative sunt departe de a fi satisfacatoare. De aceea, efortul terapeutic maximal fi adresat tumorilor cale superficiale, pentru a preveni recidi acestora, infiltratia si extensia limfo-ganglionara sau la distanta.


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Patologia chirurgicala urologica:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai