mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Urgente metabolice
Index » Oncologie si hematologie » Urgente metabolice
» Acidoza lactica

Acidoza lacticaEste o complicatie meolica rara si potential fatala a neoplaziei. Acidoza lactica asociata cu sepsisul si insuficienta circulatorie reprezita un eniment preterminal, comun multor neoplazii. Acidoza lactica in absenta hipoxemiei poate aparea la pacientii cu leucemie, limfom sau tumori solide.

Afectarea extinsa a ficatului de catre tumora este prezenta in cele mai multe cazuri. Alterarea functiei hepatice poate fi responsabila de acumularea de lactat. Pot fi observate tahipneea, tahicardia, afectarea statusului mental si hepatome-galia. Nilul seric al acidului lactic poate ajunge pana la 10-20 mEq/1 (90-l80 mg/dl). Tratamentul este tintit pe boala subiacenta. Pericolul din acidoza lactica este dat de acidoza, si nu de lactat. Bicarbonatul sodic ar trebui administrat daca acidoza este foarte sera sau daca productia de ioni de hidrogen este foarte rapida si nu poate fi controlata. Prognosticul este prost.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor