mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Urgente legate de tratament
Index » Oncologie si hematologie » Urgente legate de tratament
» Cistita hemoragica

Cistita hemoragica


Share

Aceasta situatie apare la pacientii tratati cu ciclofosfamida sau ifosfamida. Amandoua medicamentele sunt meolizate la acroleina, care este un iritant chimic puternic, ce se excreta prin urina. Contactul prelungit sau concentratia crescuta poate conduce la iritatia cii urinare si hemoragie. Cel mai bun tratament este prevenirea acestora. Mentinerea unei diureze crescute scade expunerea. in plus, 2-mercaptoetansulfonatul (mesna) detoxi-fiaza meolitii si se poate administra cu medicamentele iritante.

Mesna este administrat, de obicei, de trei ori pe zi in ziua in care se administreaza ifosfamida in doze care reprezinta fiecare 20% din doza totala de ifosfamida. Daca apare cistita hemoragica, mentinerea unei diureze crescute poate reprezenta un tratament suportiv eficient. Daca tratamentul consertor nu este eficient, irigatia cii urinare cu o solutie formolica cu concentratia de 0,37-0,74% de formaldehida timp de 10 minute opreste sangerarea in cele mai multa cazuri. N-ace-tilcisteina poate fi, de asemenea, un irigant foarte bun. in cazuri extreme poate fi necesara cistectomia.Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2020 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Oncologie si hematologie:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai