mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Malformatiile congenitale ale sistemului nervos central
Index » Neurochirurgie » Malformatiile congenitale ale sistemului nervos central
» Chisturile intraspinale

Chisturile intraspinale







Chisturile intraspinale congenitale pot fi intra-medulare sau extramedulare. intrucat sunt destul de rare, ele nu constituie obiectul acestui modul.


Stenoza de apeduct

Stenoza de apeduct este o malformatie congenitala care realizeaza un obstacol al circulatiei LCR la nilul apeductului Sylvius, deci are drept consecinta producerea unei hidrocefalii interne ob-structi (Jones, 1992).
Morfopatologie. Russell (1949) a delimitat trei forme anatomice: stenozele propriu-zise, bifurcarea apeductului in ramuri inchise si malformatiile sep-tale ale apeductului. Aceasta delimitare si-a pastrat valabilitatea, fara modificari.
loul clinic este dominat de simptomele hidro-cefaliei interne, deosebit de evidente la copil. Fenomenele clinice se instaleaza rapid de la nastere sau in primele luni in cazul stenozelor complete de apeduct.
Instigatii paraclinice. CT-scan cu reconstructie si RMN constituie instigatiile majore in aceasta malformatie, inlocuind datele furnizate anterior de catre iodontriculografie.
Tratamentul acestei malformatii este exclusiv chirurgical, prin mai multe metode: cateterizare directa a apeductului cu entuala lasare pe loc a unui tub ce se opune proliferarii nevroglice; n-triculo-cisternostomia tip Torkildsen (1947); operatiile de derivatie a LCR (drenaj ntriculo-perito-neal).




Tipareste Trimite prin email




});
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor