mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ecografia
Index » Explorari moderne in chirurgie » Ecografia
» Colectiile postoperatorii

Colectiile postoperatorii





Apar in variate localizari in functie de tipul interventiei. Abcesele subfrenice drepte nu depasesc in inaltime convexitatea Ficatului (diagnostic diferential cu ascitele maligne septate si colectiile hepatice subcapsulare) si raman localizate datorita barierei create de ligamentului falciform care impiedica trecerea puroiului spre stanga. Uneori, abcesele subfrenice se pot insoti de formarea unei colectii pleurale prin contiguitate. Explorarea ecografica este facilitata de sectiunile intercostale, mai ales atunci cand colectiile sunt luminoase. in detectarea colectiilor postcolecistectomie (biloma) ecografia este foarte utila (. 25).
Colectiile postoperatorii au un continut clar (bila, continut intestinal, limfa, sange, urina), sunt sono-transparente si se formeaza in recesusurile peritoneale. Diagnosticul de precizie al continutului acestor colectii poate fi precizat numai prin punctia cu ac fin. Colectiile biliare (biloma) pot migra. Ecografia are, de asemenea, un rol bine determinat in identificarea corpilor straini postoperatori (mese, comprese etc.) descriind o imagine neta de umbra acustica, fixa la examenele repetate. in prezent, recunoasterea ecografica a acestor corpi straini este facilitata prin folosirea intraoperator a unor materiale moi marcate cu fir radioopac.


Pentru toate colectiile postoperatorii decizia terapeutica este instituirea drenajului, ecografia inter-ventionala fiind deosebit de importanta prin plasarea cateterelor pentru lavaj, drenaj, aspiratie; o metoda alternativa este plasarea a doua catetere pentru lavajul continuu. Ultrasonografia permite monitorizarea elutiei acestor colectii.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Explorari moderne in chirurgie:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai