mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Ulcerul duodenal
Index » Duodenul » Ulcerul duodenal
» ULCERUL GASTRIC Şl DUODENAL

Ulcerul duodenal


Ulcerul este o leziune a mucoasei duodenale caracterizata prin pierdere circumscrisa de substanta, care intereseaza de obicei peretele duodenal in adancime, depasind muscularis mucosae. Leziunea evolueaza in profunzime, avand caracter penetrant variabil si putand cuprinde uneori celelalte straturi anatomice ale peretelui duodenal, inclusiv seroasa. Boala ulceroasa este o problema majora de sanatate publica si afecteaza 10-12% din bolnavii tratati in spital, la care se adauga pacientii tratati ambu-lator. Cu toate acestea se constata in ultimele 2 decenii o scadere continua a mortalitatii si a numarului de zile de spitalizare pentru ulcer, situatie ce reflecta evolutia datelor stiintifice privind etiopato-genia si terapia bolii. Astfel, ulcerul duodenal tinde sa devina din ce in ce mai mult o boala medicala datorita achizitiilor moderne ale terapiei antiulce-roase, iar chirurgia a devenit o solutie numai pentru complicatiile acestei boli. Ulcerul duodenal apare mai frecvent la varsta adulta, cu maximum de frecventa intre 30 si 50 ani. Boala predomina la barbati, in raport cuprins intre 6/1 si 4/1 dupa diferite statistici. De asemenea localizarea ulcerului la nivelul duodenului predomina fata de localizarea gastrica in proportie de 4/1.

Share

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2020 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  SectiuniDuodenul:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai