mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Afectiuni determinate de micobacterii
Index » Boli infectioase » Afectiuni determinate de micobacterii
» Vaccinarea bcg

Vaccinarea bcg







Vaccinarea BCG BCG a fost produs dintr-o tulpina atenuata de M. bovis si a fost administrat pentru prima data in 1921. Sunt disponibile multe ccinuri BCG pe mondial; toate deri din tulpina originala, dar ccinurile riaza ca eficacitate. In fapt, estimarile eficacitatii in cadrul studiilor randomizate cu control placebo a riat intre 80% si zero. Valori similare ale eficacitatii au fost determinate prin studii obsertionale recente (caz-control, de tip istoric de cohorta si studii transversale), in zone in care nou nascutii sunt ccinati la nastere. Aceste studii au mai descoperit existenta unor rate mai inalte ale eficacitatii protectiei la nou nascuti si copii mici fata de formele relativ severe de tuberculoza, cum ar fi meningita tuberculoasa si tuberculoza miliara.


Vaccinul BCG este sigur si arareori cauzeaza complicatii grave. Raspunsul tisular local incepe la 2- 3 saptamani dupa ccinare, cu formarea de cicatrice si vindecare in 3 luni. Efectele secundare - cel mai frecvent aparitia unei ulceratii la locul ccinarii si limfadenita regionala - apar la 1-l0% dintre persoanele ccinate. Unele tulpini din ccin au produs osteomielita la un caz dintr-un milion de doze administrate. Infectia BCG diseminata si decesul au survenit in 1-l0 cazuri dintr-un milion de doze administrate, desi aceasta problema este limitata aproape exclusiv la persoanele cu imunitatea afectata, ca la cei cu infectii HIV Vaccinarea BCG induce reactivitate la PPD. Prezenta sau dimensiunea reactiei la testul cutanat la PPD dupa ccinare nu prezice gradul de protectie realizat.


Vaccinul BCG este recomandat pentru utilizare de rutina la nastere in tarile cu o prelenta inalta a tuberculozei. Totusi, datorita riscului redus de transmitere a tuberculozei in Statele Unite si protectiei nesigure oferite de catre BCG, ccinul nu a fost niciodata recomandat pentru uz general in Statele Unite. In mod curent, ccinarea este recomandata doar la sugarii si copin cu reactie negati la PPD care au un risc crescut prin expunerea intima si prelungita la contactul cu pacienti cu tuberculoza MCR si care nu pot lua izoniazida in scop profilactic, precum si la sugarii si copin din grupurile in care rata infectiilor noi cu M. tuberculosis depaseste 1% pe an.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai