mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli vasculare ale extremitatilor
Index » Tulburari ale sistemului cardiovascular » Boli vasculare ale extremitatilor
» Fistulele arteriovenoase

Fistulele arteriovenoase







Aceste comunicari anormale intre o artera si o na, suntand patul capilar, pot fi congenitale sau dobandite. Fistulele arterionoase congenitale sunt rezultatul vaselor embrionare persistente care nu se diferentiaza suficient in artere si ne; acestea pot fi asociate cu alunite, pot fi localizate in aproape toate organele corpului si apar frecnt la nilul extremitatilor. Fistulele arterionoase dobandite fie sunt create pentru a asigura acces vascular pentru hemodializa, fie apar ca urmare a unui traumatism penetrant, cum ar fi plaga impuscata sau intepata sau apar drept complicatii ale cateterismului arterial sau disectiei chirurgicale. O cauza rara de fistula arterionoasa este ruptura unui anevrism arterial intr-o na.
Aspectele clinice depind de localizarea si dimensiunea fistulei. Frecnt, la nilul fistulei poate fi palpata o masa pulsatila si se constata un freamat si un suflu pe toata durata sistolei si diastolei. in fistulele de lunga durata manifestarile clinice ale insuficientei noase cronice, Incluzand edemul periferic, ne varicoase sinuoase mari si pigmentatia de staza, devin evidente datorita presiunii noase mari. Semnele de ischemie pot aparea la nilul portiunii distale a extremitatilor. Temperatura cutanata este mai mare la nilul fistulei arterionoase. Fistulele arterionoase mari pot determina un debit cardiac crescut si, consecutiv, cardiomegalie si insuficienta cardiaca cu debit crescut (modulul 233)


Diagnostic Acesta este adesea evident in urma examenului fizic. Compresia unei fistule arterionoase mari poate determina reflex incetinirea frecntei cardiace (semnul Nicoladoni-Branham). Arteriografia poate confirma diagnosticul si este utila pentru descrierea localizarii si dimensiunii fistulei arterio

TRATAMENT
Acesta poate implica tratament chirurgical, radioterapie sau embolizare. Fistulele arterionoase congenitale sunt adesea dificil de tratat deoarece comunicarile pot fi numeroase si extinse si frecnt se dezvolta unele noi dupa ligaturarea celor mai evidente. Multe dintre aceste leziuni sunt cel mai bine tratate conservator utilizand ciorapi elastici de sustinere pentru a reduce consecintele hipertensiunii noase. Uneori, embolizarea cu material autolog, cum ar fi grasime sau muschi, sau cu agenti hemostatici, cum ar fi bureti de gelatina sau sfere de silicon, este utilizata pentru a oblitera fistula. Fistulele arterionoase dobandite sunt de obicei tratate chirurgical prin diviziunea sau excizia fistulei. Pentru a resili continuitatea arterei si nei, acestea necesita uneori alogrefe sau grefe sintetice.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor