mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Terapii complementare
Index » Plante medicinale » Terapii complementare
» Slabirea (denutritia)

Slabirea (denutritia)




» Se poate spune despre o persoana ca este slaba numai atunci cand greutatea sa corporala este sub 80% din cea ideala. Ori de cate ori o persoana slabeste, cu exceptia cazurilor cand doreste acest lucru (prin abtinere de la mancare), ea trebuie sa se prezinte la medic.
Cauzele slabirii sunt destul de numeroase: tuberculoza, cancerul, boala Addison. boala Basedow, diabetul zaharat, ulcerul etc. Se intalnesc, insa, destul de des, si persoane slabe constitutional, ele facand parte din familii de subponderali, dar perfect sanatoase.
Pentru slabirea ivita in plina sanatate se impune consultul medicului, fara intarziere, mai ales atunci cand ea este insotita de oboseala, de pierderea poftei de mancare, de temperatura etc.
Atat persoanele subponderale cat si convalescentii slabi, pentru castigare in greutate, pot apela si la unele remedii naturale.

Masuri igienice
- abandonareA» fumatului, care, se stie, reduce pofta de mancare;
- evitarea cafelei;
- respectarea orelor de odihna cu cea mai mare strictete;
- la aparitia senzatiei de foame se vor consuma paine sau polen (2-3 lingurite); ,
- mese la ore fixe, cu alimente prezentate cat mai atragator posibil, de preferat cele care se mesteca si se inghit foarte usor;
- plimbari, mers pe jos, jogging, sporturi usoare sau alte activitati fizice.

Dietoterapie
Alimentatie hipercalorica (reluata progreside persoanele convalescente) compusa din: legume, fructe, branzeturi, carne, peste, oua, untdelemn, vin (un pahar la flecare masa), dulciuri, paste fainoase, struguri (1 kg pe zi), ape minerale, ceaiuri dulci, in primele zile vor fi consumate alimentele mai usor de digerat (paste fainoase, dulciuri, fructe) valoarea lor calorica fiind crescuta progresizilnic cu 100-200 calorii, in felul acesta ajungandu-sc la 3-500 calorii pe zi.
Alimente-medicament: polen (3-5 lingurite pe zi), drojdie de bere (3-4 linguri pe zi), condimente (pentru cresterea poftei de mancare).
Fitoterapie
Uz intern:
- infuzie de: pelin (5-l0 g flori si frunze uscate la 1 litru de apa), o cana inaintea meselor principale; hamei (20 g conuri uscate la 1 litru de apa), 2 cani pe zi, intre mese. (A«" Anorexia).




Tipareste Trimite prin email



Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor