mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Terapii complementare
Index » Plante medicinale » Terapii complementare
» Medicamente

Medicamente





inainte de a enumera si de a descrie diferitele medicamente, voi spune cateva cuvinte despre prepararea lor: prepararea tincturilor sau extractelor, a ceaiurilor sau infuziilor precum si a pulberilor.
A. TINCTURI SAU EXTRACTE. Sucul medicinal al unei te poate fi extras in diferite moduri. Cea mai buna concentratie de suc se gaseste in ceea ce numim tincturi sau extracte. Acestea sunt produse obtinute in felul urmator:
Dintre ierburile sau fructele carora em sa le extragem esenta se aleg cele mai bune, cele mai coapte si mai lipsite de defecte. Le uscam pe o scandura in aer liber, intotdeauna la umbra (acest lucru trebuie sa fie bine retinut), niciodata la soare. In timpul uscarii vom mai gasi o mare parte dintre ele pe care trebuie sa le aruncam fiindca s-au stricat.

Cand ierburile sau fructele s-au uscat bine, le taiem pe primele si le pisam pe celelalte, pentru a le putea pune apoi intr-o sticla; apoi umplem sticla cu rachiu de secara (pe care-l prefer tuturor celorlalte) sau, in lipsa lui, cu alcool din vin sau chiar cu rachiu de fructe; inchidem ermetic sticla si o asezam, pentru un timp oarecare, intr-un loc cu temperatura potrivita1.
Mi s-a intamplat sa las sa se odihneasca aceste sticle, bine inchise, timp de un an intreg chiar mai mult, si sa nu decantez decat dupa acest timp lichiorul saturat cu suc de te pentru a-l folosi drept extract. Daca este necesar il putem folosi dupa doar Cateva zile de macerare.
Tincturile se administreaza sub forma de picaturi. In unele cazuri, intotdeauna bine determinate, se recurge la lingurita sau chiar la lingura.

B. CEAIURI SAU INFUZII. Cand, pe eme uscata, va intoarceti de la camp sau cand iesiti la camp sa vedeti cum arata granele, faceti un mic ocol si culegeti cate o ta medicinala. Aratati preferinta ierburilor ce cresc pe terenuri uscate si pe povanisurile batute bine de soare. Plantele culese in plina perioada de inflorire dau cele mai bune rezultate. Multe dintre aceste ierburi cresc in lile si gradinile voastre si prin jurul caselor. Pentru a nu pierde prea mult timp cu stransul telor medicinale, aratati unui pusti de eo 10 ani sau fiicelor voastre ce trebuie sa faca. Repetati in fiecare an culesul acestor te.
Orice mama stie sa prepare un ceai. Pentru o ceasca de ceai foloseste o cantitate de ierburi uscate cat se poate apuca intre doua degete; pune aceste flori sau frunze intr-un ibric (cratita), toarna apa clocotita si lasa sa fiarba cateva minute, apoi decanteaza. Ceaiul pregatit astfel are gustul cel mai fin si pastreaza perfect aroma specifica a tei folosite. Acesta nu este, totusi, ceaiul cel mai puternic. Iata maniera mea de lucru: las tele sa fiarba un timp destul de indelungat, pentru ca toate elementele medicinale sa treaca in intregime, in lichid2.
Modul de folosire al decocturilor este explicat pentru fiecare boala in parte. Uneori se ia cate o ceasca de ceai, alteori numai o lingura.

C. PULBERILE. Pulberea este produsul pe care-l obtinem zdrobind sau pisand intr-o piulita radacinile, frunzele, semintele sau fructele telor medicinale aflate in stare uscata.
Unii bolnavi, care au oroare de ceaiuri si infuzii, iau mai usor medicamentul sub forma de pulbere: pulberea prescrisa li se presara in mancare, asemeni piperului si scortisoarei, sau, si mai bine, li se amesteca in bautura in asa fel incat nici sa nu-si dea seama.
Pentru a le feri de praful din locuinta, vom inchide ermetic recipientele continand prafuri de ierburi medicinale. D. ESENTE SI ULEIURI. Veti gasi la fiecare descriere a eunei boli modul de preparare a esentelor si uleiurilor ce trebuie folosite si pe care nu le puteti gasi la farmacie.
Dupa modul de pastrare a flacoanelor cu esente se poate recunoaste spiritul de ordine si de curatenie dintr-o casa.





Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai