mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Terapii complementare
Index » Plante medicinale » Terapii complementare
» Autovindecare

Autovindecare









Sub acest titlu va prezentam o metoda simpla de autoajutorare, usor de aplicat de catre oricine, utila in familie, putindu-se aplica in cuplu.

1. Sensibilizarea palmelor

In centrul palmelor exista cite un centru energetic secundar, care are legatura cu centrul energetic aflat in crestetul capului numit Sahashrara, centru prin care noi absorbim energie de cea mai inalta calitate din cosmos, de la Divinitate. Vom invata sa utilizam acesti centri pentru a-i ajuta pe altii sau chiar pe noi insine.

La persoanele dreptace, centrul din palma dreapta emite un flux de energie legat direct de centrul din crestet, iar centrul din palma stinga absoarbe un flux energetic aproximativ egal cu cel emis de centrul din palma dreapta.

Exercitiu

Inchideti ochii, va relaxati usor respirind lent dar ritmic, pina simtiti ca sinteti cuprinsi de o stare de bine. Apropiati-va palmele deschise in fata corpului, la nivelul ombilicului (cu ochii inchisi), si incercati sa simtiti energia care curge din centrul palmei drepte spre centrul palmei stingi. Apropiati si departati palmele, la inceput intre 5 si 20 cm, iar apoi pe distante din ce in ce mai mari, pe masura ce veti avansa. Dupa ce va trece o perioada de timp de exersare, palmele dumneavoastra vor deveni mai sensibile. Din cind in cind este util sa ne frecam palmele pina cind vor deveni calde (activind astfel centrii din palme si centrul din crestetul capului), iar apoi trecind din nou la exersare. Dupa ce ati inceput sa simtiti caldura, furnicaturi sau intepaturi (senzatiile difera de la om la om) continuati acest exercitiu, dar cu ochii deschisi. Mai tirziu veti observa ca incepeti sa percepeti aceste senzatii foarte usor si cu ochii deschisi. Puteti trece acum la palparea energetica a antebratului, a zonei din jurul capului, a genunchilor, a intregului dumneavoastra corp. La inceput veti plimba palma la o distanta de 10-20 cm de oricare zona pe care o palpati energetic, dupa mai mult antrenament reusind sa mariti aceasta distanta pina la un metru sau chiar mai mult. Nu trebuie sa insistati prea mult chiar de la inceput, nu fortati perceptia, incercati mereu sa ramineti relaxati, fiind doar atenti la ce se intimpa sub palmele dumneavoastra.



Exercitii ajutatoare

a) Cu palmele fata in fata, se inspira profund pe nas, concentrind atentia in centrul palmei stingi. La expirare atentia dumneavoastra se va focaliza in centrul palmei drepte. Exersind, dupa un timp, veti percepe, in timpul expirarii, cum energia se va accelera de la palma dreapta spre palma stinga, iar in timpul inspiratiei cum energia se va grabi sa ajunga din palma stinga spre cea dreapta, trecind prin bratul sting, stern, bratul drept, iesind apoi prin palma dreapta. Dobindind experienta, acest flux vi se va parea ca se invirte continuu intre palma dreapta, palma stinga, bratul sting, stern, bratul drept, palma dreapta, astfel inchizindu-se un circuit. La stingaci, fluxul va circula invers.

b) Se tine una din palme in vertical, iar cu degetul aratator al celeilalte miini (tinut la o distanta cuprinsa intre 10-l5 cm) indreptat spre palma opusa, se vor trasa spirale, cercuri, linii etc. pina veti reusi sa cresteti sensibilitatea palmelor. Incercati sa faceti acest exercitiu descriind aceleasi trasee cu degetul si pe dosul palmei opuse. Daca senzatiile sint clare si pe dosul palmei, inseamna ca ati ajuns la o sensibilitate foarte buna.

c) Ca un amuzament, puteti incerca sa directionati fluxul de energie din deget prin cap, picior, torace, palma sesizoare fiind intotdeauna in cealalta parte a corpului.

Atentie, dupa ce ati dobindit sensibilitate, va trebui sa va realizati singuri codificarea si decodificarea semnalelor receptionate, reusind foarte usor sa diferentiati diverse probleme de sanatate. Veti putea astfel diferentia diverse goluri, virfuri, benzi de energie, senzatii de cald sau rece in dreptul unor organe, pulsatii ale organelor sau zone cu energie densa sau rarefiata. Puteti, de asemenea, palpa energetic diverse te, animale, minerale.

2. Utilizarea palmelor

Inainte de a utiliza palmele in vederea ajutarii cu energie, este util a face urmatorul exercitiu: stind in picioare cit mai relaxat, se inspira profund pe nas, iar pe expirare se trimite energia spre crestetul capului, se inspira din nou, dar de data aceasta o data cu expiratia energia se focalizeaza spre locul dintre anus si organele genitale. Trimitem deci alternativ energie cind spre crestet (centrul energetic Sahashrara), cind spre zona dintre anus si organe genitale (centrul energetic Muladhara). Acest exercitiu are ca scop activarea mai puternica a celor doi centri, creind tot-odata un echilibru Yin-Yang al sistemului energetic propriu. Este bine ca acest exercitiu sa-l efectuam zilnic, timp de 5-l0 minute, avind grija sa nu fortam procesul respiratiei.

Reguli generale

Acum sintem gata, dupa o frecare usoara a palmelor, sa aplicam pe o zona bolnava palma dreapta (la stingaci, palma stinga), lasind cealalta palma deschisa si orientata in sus. Dupa o oarecare experienta se vor putea pune ambele palme pe zonele bolnave. Nu tineti palmele lipite de zona bolnava mai mult de 5-l0 minute. Daca in aceasta perioada va simtiti obositi sau aveti o stare de moleseala accentuata, trebuie sa va opriti si sa va odihniti. La finalul sedintei miinile se vor scutura puternic de citeva ori, gindindu-ne ca aruncam in pamint sau intr-un foc imaginar toate deseurile de energie negativa. Este bine sa se lucreze cu mina dreapta pe partea stinga a bolnavului, iar cu mina stinga pe partea dreapta a acestuia. Aceasta deoarece se tine cont, de cele mai multe ori, de polaritatea palmelor si a partilor corpului. Astfel, putem considera ca palma si partea dreapta a corpului este plus, iar palma si partea stinga a corpului este minus. Prin diferenta de polaritate, energia va circula mult mai bine. Daca zona pe care trebuie aplicata palma este mare (de exemplu, plaminii), aceasta va fi aplicata cu degetele rasfirate, daca zona este mica (de exemplu, ochii), palma va fi aplicata cu degetele lipite. Nu este necesar intotdeauna ca palmele sa fie asezate direct pe piele, dar este indicat in cazurile de entorse, fracturi, diverse traumatisme fizice etc. Este bine ca pacientul sa fie imbracat in haine lejere, daca se poate din bumbac sau alte fire naturale si sa inlature obiectele din metal (cercei, bratari, inele etc.).



Utilizarea ca element ajutator a cristalului de cuart

Pentru a amplifica fluxul de energie prin palme putem utiliza in mina stinga un cristal de cuart cu virful orientat inspre centrul palmei. Palma dreapta va fi asezata pe zona bolnava. Cu cit cristalul va fi mai limpede, cu atit vibratiile care vor fi amplificate vor fi mai inalte, iar energia va circula mai liber prin el. Pentru a putea fi utilizat, cristalul de cuart trebuie purificat si trebuie acordat cu vibratiile utilizatorului. Purificarea cristalului se face in felul urmator: timp de 30 de zile acesta va fi tinut intr-un vas transparent cu apa si sare (de preferat sare marina), 3-4 lingurite la 1/2 litru de apa, cu amplasarea vasului la lumina solara. Razele soarelui vor patrunde si vor energiza cristalul, iar solutia salina va extrage informatia si energia parazita din cristal. Pentru a ne acorda cu acest minunat prieten, il vom purta 2-3 saptamini cu noi, intr-un buzunar, din cind in cind neuitind sa-l scoatem la lumina.

In unele cazuri putem utiliza chiar doua cristale de cuart, cite unul in fiecare palma, cel din palma dreapta fiind orientat cu virful catre zona bolnava. Este de preferat ca dimensiunea cristalelor sa nu fie mai mare de 6-8 cm, fiind important ca virfurile cristalelor sa nu fie ciobite sau slefuite. rful natural este de preferat celui obtinut prin slefuire.




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai