mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Terapii complementare
Index » Plante medicinale » Terapii complementare
» Terapia polaritatii - parte integranta a terapiei holistice

Terapia polaritatii - parte integranta a terapiei holistice

Terapia polaritatii este parte integranta a terapiei holistice si cunoaste in ultimul timp o ampla dezvoltare. Ea promoveaza sanatatea obtinuta prin inlaturarea blocajelor utilizind circulatia energiei prin corp.
Vindecarea depinde de continuitatea curgerii energiei prin corp

Fondatorul terapiei polaritatii, Rudolph Sthone, a fost un terapeut american care utiliza metodele de tratament naturiste. El era foarte interesat de metodele de ndecare bazate pe misticismul oriental si a calatorit acolo pentru a le studia. A combinat, de asemenea, numeroase tehnici neconventionale cu medicina si practica conventionala. Sthone a ajuns la concluzia ca starea de sanatate este dependenta, in special, de intreruperea curgerii energiei prin corp. Aceasta este similara energiei care curge intre cimpurile electromagnetice. Curgerea energiei se datoreaza tensiunii magnetice intre diferite cimpuri sau poli. Aceasta a fost ideea de baza a terapiei polaritatii.Desi Sthone a publicat in 1947 o sectiune intitulata Energia, teoria lui nu a cunoscut succes in acea perioada, ci de abia prin anii 1960, cind a inceput sa creasca interesul pentru filozofia si medicina din est, aceasta sectiune a inceput sa fie cautata.


Principiile de baza ale terapiei polaritatii


Practicantii terapiei polaritatii afirma ca trupul nostru este un cimp magnetic singular. Ei impart corpul in doi poli opusi. Unul dintre acesti poli este capul si partea dreapta a corpului, iar celalalt pol este compusa din picioare si partea stinga a corpului. Partea de mijloc, a coloanei vertebrale, este o zona neutra care contine marea parte a energiei corpului. Conform acestui punct de vedere intregul corp este un electromagnet si energia curge prin el de la un pol la altul. Este o reminiscenta a conceptiei orientale Yin - Yang.

Sthone crede, de asemenea, ca diferite forme ale energiei sint centrate in corpul uman - similare chakrelor.


Cei cinci centri energetici similari chakrelor


Aceasta teorie identifica cinci centri energetici diferiti in care polaritatea se poate dezvolta. Acesti centri sint: centrul aerului, care controleaza respiratia si sistemul circulator. Al doilea centru este cel al pamintului, care controleaza ca si rectul. Al treilea, regiunea eterica, guverneaza gitul si urechile. A patra sectiune controleaza intestinele si sistemul excretor si centrul apei, al cincilea, controleaza glandele si pelsul.

Mentinerea echilibrului energetic induce starea de sanatate

Cel mai important aspect al acestei teorii este mentinerea unui echilibru energetic in corp. Toate ndecarile fizice, mentale si emotionale si mentinera unei stari de sanatate depind de acest echilibru. Un alt aspect important este faptul ca existenta blocajelor cimpurilor si curgerii energetice poate deteriora intregul sistem de sanatate.


Consultatia unui terapeut este deosebit de ampla


O consultatie uzuala dureaza aproximativ o ora. Un practician al terapiei polaritatii se va informa detaliat asupra tuturor problemelor pacientului, silind profilul psihologic al acestuia, starea lui de stres etc.

Dupa prima zita terapeutul va incepe sa rezolve problemele corpului. In linii mari terapia consta intr-o presiune bipolara exercitata de degetele miini asupra corpului pacientului.

Terapeutul se va folosi de diverse tipuri de presiune cu ajutor miinilor pentru a lucra cu ajutorul cimpurilor energetice. De obicei se foloseste o usoara atingere pentru a resili echilibrul energetic in cimpurile neutre. O presiune medie va fi utilizata pentru a corecta curgerea energiei in cimpurile pozitive, iar o presiune intensa se va folosi pentru a indeparta blocajele in cimpurile negative.Importanta este compatibilitatea pacient - terapeut


Aceste terapii pot produce o serie larga de raspunsuri in corpul pacientului; de la lacrimi sau hohote de ris pina la profunda relaxare. Lucrul cu corpul poate include si terapia cranio-sacrala si drenajul sistemului limfatic.

Este, de asemenea, foarte importata compatibilitatea intre pacient si terapeut deoarece in timpul tratamentului practicianul va transfera o parte din cimpul sau energetic pentru a lucra cu pacientul. Aceasta inseamna, spre exemplu, ca practicianul va utiliza mina sa dreapta pentru a stimula energia pozitiva si mina sa stinga pentru cea negativa.

Terapeutul va invata pacientii diverse exercitii fizice pe care le pot folosi pentru reducerea blocajelor energetice. Dieta poate, de asemenea, functiona ca o parte importanta a terapiei.


Bolnai mental nu pot apela la terapia polaritatii


Exista citeva precautii care trebuie luate in considerare inainte de a apela la acest tip de terapie. Una dintre acestea se refera la persoanele care sufera de grave boli mentale pentru care terapia polaritatii nu este recomandata. De asemenea, este bine ca dieta prescrisa sa fie verificata de un medic.

Atentie! Teoria polaritatii nu este un diagnostic. Cu alte cunte, este esentiala o metoda de autondecare cu ajutorul careia corpul este stimulat sa creeze propriile lui cai de ndecare.

Studii suplimentare sint recomandate pentru intelegerea filozofiei ndecarii

Teoria polaritatii este in conexiune cu multe alte terapii alternative. Una dintre cele mai importante, din acest punct de vedere, este filozofia holistica folosita in Ayurveda. Poate fi o idee buna sa studiati corespondenta care exista intre diferite filozofii si tehnici de ndecare.
Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai