mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Terapii complementare
Index » Plante medicinale » Terapii complementare
» Balneologie

Balneologie

Din antichitate sint cunoscute efectele binefacatoare ale factorilor naturali de mediu: clima, altitudinea, apele termale, apele minerale, helio si talasoterapia (helio=soare, talaso=val).

Este suficient sa amintim statiunea Herculanum (Baile Herculane), unde au fost primele amenajari executate de romani.

Cercetari incepute inca din secolul al XIX-lea au descoperit multiple localitati situate in special in zona subcarpatica - daca ne referim doar la Romania si alte stite locuri cum ar fi: Karlovy-Vary, Baden Baden (Cehoslovacia); Vichy, CÚlÚstins (Franta), Sprudel (Germania), Montecatinni (Italia) etc.

In afara actiunii directe asupra organismului - benefice prin reechilibrare electrolitica gratie substantelor minerale continute in apele minerale, aerul nepoluat, procedurile fizioterapeutice si altele ajutatoare practicate in fiecare statiune in functie de profil, este salutara si asa numita scoatere din mediu, adica schimbarea mediului in care sintem obligati sa vietuim in cursul anului prin natura lucrurilor: familie, profesie, proprietate etc. - mediu care in general este stresant fie prin suprasolicitare, fie prin monotonie.La multe persoane, inca din prima tinerete se anunta prin simptome (semne) minore viitoarele boli. Sa le folosim ca semnale de alarma spre a preni instalarea sau a prelungi cit mai mult starea de sanatate.

In functie de aceste semne care prisc fie aparatul respirator, cardiovascular (boli de inima), digestiv (boli de stomac, intestin, colecist, ficat) sau urogenitale (infectii urinare, glomerulonefrite, litiaza (pietre la rinichi etc.) este bine sa cunoastem statiunile balneoclimaterice si profilul lor pentru a petrece o perioada de minimum doua saptamini in cea mai indicata pentru noi.

In acest articol nu facem nimic altceva decit sa atragem atentia asupra importantei si rolului binefacator al acestor factori naturali, raminind ca dvs. sa urmati indicatiile medicului specialist cind este cazul, iar odata ajunsi in statiune, in functie de boala de baza si entual de alte afectiuni secundare, medicul balneolog va va sili tratamentul si procedurile cele mai adecvate.Subliniem ca exista si contraindicatii ale acestui tip de tratament. Deci nu vom spune: a fost X in statiune si i-a facut bine, ma duc si eu.

Chiar cind sinteti sanatos si mergeti intr-o statiune balneara in scop de prenire a imbolnavirii si intretinere a sanatatii este bine sa consultati medicul statiunii pentru a nu initia un tratament - singur - la intimplare si a va strica echilibrul intern!

In acest caz drumetiile, gimnastica, expunerea la soare, undele electromagnetice din atmosfera, ionii negativi la care se adauga si cura de ape minerale, dupa indicatiile medicale, va vor face bine cu siguranta.

Nu trebuie neglijate nici baile locale sau generale cu te medicinale si aromatice care, dupa cum vom dea, isi aduc si ele aportul la resilirea bolilor aparatului respirator.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai