mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Supuratiile endocraniene neurochirurgicale
Index » Neurochirurgie » Supuratiile endocraniene neurochirurgicale
» Bacteriologie

Bacteriologie


Share

Studiul germenilor microbieni din puroiul recoltat din AbC a dat nastere la numeroase dispute. in prezent, toti cercetatorii sunt de acord ca identificarea germenului patogen este dificila, intrucat metodele chirurgicale (punctionare cu aspiratie), modificarile temperaturii, contactul cu aerul, conditiile de transport si insamantare proaca modificari in culturile microbiene. La acestea se adauga de asemenea introducerea antibioterapiei, care a modificat mult continutul microbian al puroiului din AbC. De asemenea s-au inmultit cazurile de AbC produse de germeni anaerobi, asociatii microbiene si candidioze.
Examenul microbian al puroiului. Dupa rezultatele examenului microbian al puroiului, AbC pot fi clasificate in: mono- sau polimicrobiene, cu germene neidentificat si sterile. Distributia intre aceste grupe arata ca pe primul loc se situeaza abcesele monomicrobiene, urmate de cele cu culturi sterile.Tipareste Trimite prin emailloading...
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2020 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Neurochirurgie:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai