mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Leziunile traumatice ale nervilor
Index » Neurochirurgie » Leziunile traumatice ale nervilor
» Procedee chirurgicale

Procedee chirurgicale


Share

Leziunile nervoase de tip Sunderland IV (ne-vroame in continuitate) trebuie explorate pentru a vedea extinderea leziunilor. Potentialele evocate intraoperatoriu pot individualiza fasciculele functionale de cele non-functionale. Exoneuroliza poate elibera nerl de un factor fibros compresiv (ex.la capul peronier). De asemeni se poate elibera nerl de un alt factor conjunctiv compresiv (retina-culul flexorilor in sindromul de tunel carpian, transpozitia ulnarului din canalul epitrochleo-ole-cranian).
Un nerv rupt este reconstituit direct sau cu gre-fon nervos (de obicei recoltat din nerl sural). Sansele de reusita ale unei suturi nervoase depind de calitatea capetelor suturate (lipsa de tesut conjunctiv cicatricial), calitatea afrontarii, lipsa tensiunii la sutura. Pentru eliminarea tensiunii se recomanda pozitionarea in flexie a segmentelor membrului, eventuala transpozitie a nerlui sau interpozitia unei grefe nervoase.
Asupra modalitatii optime de sutura (epineurala sau interfasciculara) persista inca discutii, cu toate studiile clinice si experimentele efectuate (7, 8, 9). in majoritatea cazurilor reparatia epineurala pare suficienta, sutura interfasciculara, mult mai laborioasa, fiind necesara indeosebi in trunchiurile mai voluminoase. Aceasta este necesar a fi facuta in primele 2-3 zile (. 5).

Anastomozarea trebuie facuta cu fire atrauma-tice (prolene 7-0 sau 10-0) sub magnificare. Sutura se incepe cu fire de reperaj dispuse in orizontal, dupa care nerl este rasturnat, pentru a pune firele posterioare. Firele anterioare se pun ultimele, in teritoriile prost vascularizate se recomanda interpozitia unui fragment de grefa nervoasa vascu-larizata (9). in lipsele mari de substanta nervoasa se recomanda interpunerea de grefon nervos liber, recoltat din nerl sural, din nerl cutan al antebratului sau nerl cutan femural lateral.Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Neurochirurgie:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai