mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Hipertensiunea intracraniana
Index » Neurochirurgie » Hipertensiunea intracraniana
» Examene paraclinice

Examene paraclinice





Investigatiile paraclinice aduc informatii deosebit de utile in precizarea diagnosticului de HIC. in ordinea complexitatii, aceste examene paraclinice sunt: electroencefalografia, radiografia craniana simpla, CT-scan, angiografia cerebrala, RMN. Aceasta ordine reflecta tocmai ul de investigatie neuro-chirurgicala al pacientilor cu sindrom de HIC.
Electroencefalografia. in sindromul de HIC, EEG este in marea majoritate a cazurilor modificata, aratand tocmai existenta elementelor de suferinta cerebrala datorata cresterii presiunii intracraniene.
Radiografia craniana simpla. HIC determina unele modificari osoase caracteristice ce pot fi relete de examenul radiologie: impresiuni digitate, dehiscenta suturilor craniene, modificarile seii turcesti. Toate aceste modificari radiografice sunt constatate mai ales la copil, la care se dezvolta un proces expansiv lent. Actualmente, asemenea modificari sunt mult mai rar intalnite in patologia neuro-chirurgicala, ele dovedind un diagnostic tardiv.
CT-scan. Investigatie informati majora in patologia neurologica si neurochirurgicala, cu minimum de nocivitate, CT-scan rele procesul expansiv intracranian furnizand o serie de date in sprijinul diagnosticului complet: situatia anatomica a procesului expansiv, modificarile formei ventriculare, deplasarea structurilor liniei mediane, structura si diametrul si chiar posibila natura anatomopatolo-gica a leziunii. Antajul acestei investigatii este major prin posibila repetare fara si cu substanta de contrast iodata, in cazul formatiunilor hipercaptante.
RMN (rezonanta magnetica nucleara). Constituie o investigatie majora in HIC, total neinzi, furnizand multiple date informationale in precizarea diagnosticului cat mai complet.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor