mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tehnicile hormonale de lupta impotriva imbatrinirii
Index » Dieta nutritie » Sa ramanem tineri » Tehnicile hormonale de lupta impotriva imbatrinirii
» Toxicitatea melatoninei

Toxicitatea melatoninei







Melatonina se distinge practic de toate tratamentele anti-canceroase prin caracterul sau netoxic. Sute de studii facute pe animale si pe om au aratat ca acest hormon nu prezinta pericol, nu prezinta toxicitate si nici risc de dependenta. In cadrul celei mai complexe experiente realizate pina acum, 1400 de femei iau doze mari din aceasta substanta de mai mult de patru ani fara sa se plinga de efecte secundare negative. Alte duzini de studii au furnizat rezultate similare.
Melatonina prezinta mai putine riscuri decit multe alte medicamente care au primit autorizatia de a circula pe piata (AMM). Totusi, ea trebuie sa fie folosita intr-un mod responsabil. Pentru aceasta, publicul trebuie sa fie precis informat asupra proprietatilor ei si bine indrumat in ce priveste folosirea. Din nefericire, pina acum era foarte dificil pentru un necunoscator sa obtina informatii detaliate privind melatonina. Unii pacientii stiau mai mult chiar decit medicii lor despre acest subiect. Altii primeau informatii eronate. O femeie care voia sa doarma mai bine a povestit ca psihologul ei a sfatuit-o sa nu ia melatonina pentru aceasta. "Este o proteina si, ca majoritatea proteinelor, nu ramine intacta cind fi absorbita in singe. Nu ajuta la nimic\", a afirmat el. in locul acesteia, i-a prescris un somnifer puternic. De fapt, melatonina nu este o proteina. Ea patrunde fara greutate in singe. Mai mult, acest medic ignora, destul de evident, faptul ca medicamentul prescris blocheaza secretia naturala de melatonina si perturbeaza mecanismul normal al somnului. Data fiind generalizarea folosirii melatoninei si lipsa de informatii privind proprietatile acesteia, devine tot mai stringenta necesitatea ca sursele autorizate sa aduca informatii precise si recente in legatura cu acest subiect.


Melatonina permite explorarea unui nou teritoriu, oferind posibilitatea putin realizabila pina acum de a ne intari sanatatea si de a ne prelungi viata. Melatonina poate face mai mult decit sa ne procure un somn bun sau sa ne faciliteze calatoria de la Paris la New York; ea poate sa modifice programul de imbatrinire integrat in genele noastre. Daca citim studiile pe care se bazeaza aceasta afirmatie provocatoare, ne putem pune urmatoarea intrebare : sa ne alaturam acestor sute de mii de indivizi care incearca sa lupte impotri imbatrinirii sau sa lasam natura sa-si urmeze cursul ? Pentru prima data in istoria omenirii avem alternati.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor