mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tehnicile hormonale de lupta impotriva imbatrinirii
Index » Dieta nutritie » Sa ramanem tineri » Tehnicile hormonale de lupta impotriva imbatrinirii
» Bolile cardiovasculare

Bolile cardiovasculareConform organizatiei American Heart Association, disparitia bolilor cardiovasculare ar putea aa drept consecinta cresterea sperantei de viata cu aproximativ zece ani. Aceasta informatie demonstreaza importanta pe care o are aplicarea masurilor prenti pentru a evita aparitia unei afectiuni cardiovasculare. Ateroscleroza se caracterizeaza prin depozite progresi in artere. Aceste depozite incep sa se formeze foarte devreme, de la virsta de 20-25 de ani. Mai multe studii au aratat ca nilurile de DHEA in singe erau mai scazute la indivizii atinsi de boli cardiovasculare. Or, DHEA favorizeaza diminuarea nilurilor plasmatice de LDL-colesterol, puternic aterogen (a se dea DHEA si colesterolul). O alta explicatie posibila tine de insulino-rezistenta. in diabetul de tip II (diabetul gras sau de maturitate), nilul de zahar in circulatie este crescut1. Insulina este secretata in cantitate suficienta de insulele lui Langerhans din pancreas, dar din nefericire ea nu actioneaza indeajuns la nilul celulelor. Aceasta insulino-rezistenta poate favoriza aparitia de spasme arteriale si obstructionarea vaselor de catre placi de aterom. Fenomenul atinge de asemenea vasele mici denumite capilare. Dr. John Nestler a aratat ca nilurile de insulina si de DHEA sint inrs corelate. Pe masura ce imbatrinim, nilurile noastre plasmatice de insulina cresc, iar cele de DHEA scad. Regularizarea nilurilor de insulina permite o crestere a DHEA in singe. Dr. Coleman a aratat ca soareci predispusi genetic la diabet si la obezitate, dar tratati cu DHEA, nu mai contractau nici o afectiune, nici pe cealalta. Aceasta experienta ne arata importanta DHEA in prenirea diabetului.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor