Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
DHEA pare sa joace rolul de agent inhibitor al carcino-genului. in 1974 dr. Schwartz a studiat influentele DHEA asupra bolii canceroase. Conform teoriei sale, DHEA ar proteja organismul impotriva a numeroase substante cancerigene si ar impiedica dezvoltarea initiala a cancerelor.
Mecanismele de aparitie srue dezvoltare a cancerelor sint complexe. Modul de actiune a DHEA nu este inca elucidat, insa unii autori cred ca actiunea acestuia ar consta in inhibarea unor enzime precum glucoza-6-fosfat-dehidrogenaza (G6PD). Radicalii liberi sint consecinta ineila a mecanismului energetic aerob care ne permite sa traim. Acesti radicali liberi vor ataca si altera apoi membranele celulare si genomul continut in nucleul celular. Alterarea genomului poate duce la aparitia de mutatii responsabile de o crestere celulara necontrolata ce poate constitui punctul de plecare al unui cancer.
Vitaminele C si E, beta-carotenul, melatonina sint excelenti antioxidanti. Ei nu actioneaza insa decit asupra radicalilor liberi deja formati. in schimb, DHEA are un rol preventiv, inhibind formarea radicalilor liberi.
DHEA nu poate, in nici un caz, sa ndece cancerele. Cu toate acestea, pacientii cancerosi, inclusiv cei in stadii avansate, spun ca efectele DHEA sint benefice, manifestindu-se printr-o ameliorare a formei lor fizice si a calitatii etii.