mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tehnicile hormonale de lupta impotriva imbatrinirii
Index » Dieta nutritie » Sa ramanem tineri » Tehnicile hormonale de lupta impotriva imbatrinirii
» Colesterolul

ColesterolulColesterolul este o molecula indispensabila vietii. El sta la originea a numeroase substante celulare si indeosebi a hormonilor steroizi. In acelasi timp, un exces de colesterol poate juca insa un rol important in aterogeneza. Se distinge colesterolul bun (High Density Lipoprotein, HDL) si colesterolul rau (Lighi Density Lipoprotein, LDL). HDL-colesteroluI este colesterol bun pentru ca transporta colesterolul din singe si din se catre ficat si intestin, unde este meolizat. Invers, LDL-colesterolul favorizeaza crearea si dezvoltarea placii de aterom transportind colesterolul in se. American Heart Association recomanda mentinerea nivelului de colesterol total in singe sub 2 g/L DHEA reduce nivelul colesterolului in singe, crescind probabil capacitatea ficatului de a meoliza grasimile. La femei, colesterolul are tendinta sa creasca dupa menopauza, ele egalindu-i rapid pe barbati in privinta riscurilor de boli cardiosculare. Ingestia de DHEA a demonstrat o scadere de aproape 10% a colesterolului in singe dupa trei luni de tratament.

La fiecare diminuare de 1 % a colesterolului corespunde o diminuare de 2% a riscului de a contracta o boala cardiosculara.
Radicalii liberi joaca un rol important nu doar in bolile neoplazice, ci si in geneza bolilor cardiosculare. Radicalii liberi pot deteriora moleculele de LDL-coiesterol, care vor fi distruse rapid de catre celule specializate, precursoare ale celulelor spumoase1. Acestea vor sta la originea placii de aterom. DHEA, prevenind aparitia radicalilor liberi, opri acest fenomen inainte ca el sa ia amploare.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor