mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tehnicile hormonale de lupta impotriva imbatrinirii
Index » Dieta nutritie » Sa ramanem tineri » Tehnicile hormonale de lupta impotriva imbatrinirii
» Menopauza

MenopauzaDHEA pare un asociat important in hormonoterapia compensatoare, in Statele Unite se fac in prezent mai multe studii pentru a sili daca DHEA poate substitui hormonoterapia clasica. in Canada, dr. Pierre Diamond a prescris unor femei la menopauza un tratament pe baza de DHEA sub forma de crema de aplicat zilnic. El a observat o reducere a nivelurilor plasmatice de glucoza si de insulina, o modificare a indicelui de masa corporala in profitul masei musculare, o crestere a densitatii osoase, o diminuare moderata a colesterolului plasmatic si o ameliorare a troficitatii vaginale. Cresterea densitatii osoase poate fi explicata prin actiunea inhibitoare a DHEA asupra interleukinei 6, hormonul care stimuleaza actitatea osteoclastelor (celule care distrug osul, in timp ce osteoblastele il construiesc).

O data cu imbatrinirea, pielea noastra se usuca, devenind flasca si pruriginoasa, lucru valabil mai ales pentru femeile la menopauza. Uscaciunea cutanata este rezultatul unei diminuari a productiei locale de sebum. Suplimentarea DHEA restaureaza actitatea glandelor sebacee si atenueaza efectele imbatrinirii pielii. Ochiul uscat este, de asemenea, o afectiune tot mai frecventa in procesul de imbatrinire (mai ales la femei). Purtarea lentilelor de contact dene de altfel imposibila. Dr. Zeligs a demonstrat o ameliorare neta a uscaciunii oculare prin folosirea unui colir pe baza de DHEA.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor