mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tehnicile hormonale de lupta impotriva imbatrinirii
Index » Dieta nutritie » Sa ramanem tineri » Tehnicile hormonale de lupta impotriva imbatrinirii
» Pregnenolonul

Pregnenolonul







Am considerat intotdeauna ca modificarile suportate de functiile cerebrale ale persoanelor in rsta sint normale si ineile. Pregnenolonul este sintetizat, pornind de la colesterol, in creier si in glandele suprarenale. Productia de pregnenolon se diminueaza o data cu rsta. La 75 de ani producem cu 60% mai putin pregnenolon decit la 30 de ani. Paralel cu scaderea productiei de pregnenolon se observa o scadere a concentratiilor plasmatice ale celorlalti steroizi. inca din 1940, pregnenolonul a fost testat pe studenti, pentru a vedea daca apare astfel o ameliorare a capacitatilor lor de a invata si a memoriza. Alti cercetatori (Massachusetts Univer-sity) au studiat modificarile performantelor psihomotoare la indizi sanatosi. imbunatatirea performantelor era considerabila. Pregnenolonul a fost folosit de asemenea in tratamenul artritei reumatoide, insa a fost dat uitarii la aparitia pe piata a cortizonului, care a dat mari sperante gratie eficientei sale. Un alt motiv al acestei uitari precoce a fost imposibilitatea de a breveta moleculele naturale. Nici un laborator farmaceutic nu era dispus sa investeasca in dezvoltarea acestei molecule.



Acum pregnenolonul se afla din nou in atentia cercetatorilor. Dr. Sih Rahmawhati, de la University School of Medicine din Saim-Louis (Statele Unite), a realizat un numar de experiente care au aratat ca administrarea de pregnenolon poate ameliora capacitatile psihomotoare. Curios insa, aceasta ameliorare are loc in directii diferite la barbati (teste spatio-zuale ) si la femei (teste in cunte).

Asadar, de ce sa luam DHEA, estrogeni, testosteron, cind putem lua, mai simplu, pregnenolon, precursorul lor? Diminuarea sintezei DHEA se datoreaza rarefierii enzimei care transforma pregnenolonul in DHEA. Daca luam deci un supliment de pregnenolon, nu vom obtine o crestere a sintezei DHEA, deoarece deficitul se manifesta la nivelul sintezei acestei molecule. Carenta enzimei care permite transformarea pregnenolonului in DHEA face imposibila corectarea deficitului de DHEA prin cresterea aportului de substanta precursoare. Se pare insa ca suplimentarea pregnenolonului favorizeaza sinteza corticosteroizilor, a hormonilor stresului. DHEA este cunoscut de altfel pentru proprietatea sa de a atenua efectele stresului, moderind hormonii corespunzatori. Relatia DHEA - pregnenolon pare deci pe deplin justificata.


Un studiu recent elaborat de National Institute of Mental Health a aratat ca pacientii deprimati au concentratii mici de pregnenolon in lichidul cefalorahidian (LCR). Deocamdata insa, nu a fost facut nici un studiu prind efectul pregnenolonului asupra depresiei.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor