mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Diareea si constipatia
Index » Boli » Diareea si constipatia
» Diareea

Diareea





DEFINITIE in tarile dezvoltate, greutatea normala a scaunului unui adult este sub 200 g/zi; apa fecala constituie 60-85% din greutate. Frecventa normala a scaunelor riaza de la 3 /saptamana pana la trei pe zi. Factorii care influenteaza greutatea scaunelor, consistenta si frecventa, includ: continutul in fibre al alimentatiei, sexul (greutatea medie zilnica a scaunului la femei este mai mica decat la barbati), medicamentele ingerate si posibil exercitiile si stresul. Diareea se defineste formal ca o crestere a greutatii zilnice a scaunului peste 200 g. Tipic, pacientul poate descrie si o crestere anormala a fluiditatii si frecventei scaunelor.
Diareea trebuie deosebita de pseudodiaree sau hiperdefecatie, care este o crestere a frecventei defecatiei fara o crestere a greutatii scaunelor peste normal, asa cum apare la pacientii cu sindrom de colon iriil, proctita sau hipertiroidism. Diareea trebuie de asemenea diferentiata de incontinenta fecala, care este eliberarea involuntara a continutului rectal. Incontinenta este mai frecventa cand scaunul este lichid decat cand este solid si reflecta functionarea anormala a musculaturii anorectale sau pelvice. Diareea este considerata acuta cand dureaza pana \\&1-\\A zile si cronica atunci cand dureaza peste 2-3 saptamani.

DIAREEA ACUTA Cele mai frecvente cauze de diaree acuta sunt agentii infectiosi (elul 42-l). Diareea acuta poate fi provocata si de medicamente sau toxine ingerate, administrare de chimioterapice, reluarea alimentatiei enterale dupa un post prelungit, dupa blocarea fecalelor (diaree de rersare) sau in situatii particulare, ca de exemplu, cursa de maraton. in plus, diareea acuta poate reprezenta debutul unei boli diareice cronice.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor