mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Diareea si constipatia
Index » Boli » Diareea si constipatia
» Diaree tratament

Diaree tratamentDesi trebuie facute eforturi pentru a identifica si corecta cauza specifica a diareei, in multe cazuri, o cauza care poate fi tratata in mod specific poate sa nu fie identificabila si tratamentul simptomatic sa fie singurul indicat. Psylium si alti agenti hidro fin absorb apa si astfel maresc consistenta scaunului. Cei mai multi din ceilalti agenti antidiareici disponibili actioneaza prin modificarea motilitatii intestinale; unii pot de asemenea avea slabe activitati proabsorbtive sau antisecretorii. Opiaceele antidiareice ca difenoxilatul si loperamida pot fi utile in diareea secretorie de gravitate mica sau medie. Totusi, astfel de agenti antimotilitate pot fi contraindicati in diareea datorata agentilor infectiosi, deoarece staza poate mari invazia tisulara de catre microorganisme sau intarzia clearance-ul lor din intestin.La pacientii cu boala intestinala inflamatorie grava, astfel de medicamente pot contribui la dezltarea megacolonului toxic si sunt contraindicate. Octreotidul, un analog sintetic cu actiune lunga al somatostatinei are un efect antisecretor semnificativ in sindromul carcinoid si in alte tumori neuroendocrine datorita inhibitiei specifice a secretiei hormonale; poate aduce unele beneficii si in sindromul de intestin scurt. Clonidina, un agonist alfa2-adrenergic, poate fi utilizata in diareea de sevraj la opiacee si in diareea diabetica. Inhibitorii ATP-azei H+, K+, ca omeprazolul si lansoprazolul si antago-nistii receptorilor H2 sunt utili in diareea ce rezulta din hipersecretia gastrica din sindromul Zollinger-Ellison. Alte medicamente ce pot avea unele beneficii in tratamentul diareelor secretorii din tumorile endocrine sau diareelor secretorii neexplicate cuprind fenotiazinele si blocantii canalelor de calciu. Indometacinul, un inhibitor al sintezei si secretiei de prostaglandine, poate aduce beneficii in diareea carcinomului medular al tiroidei si adenoamele viloase. O combinatie de antagonisti ai receptorilor Hl si H2 poate fi utila in tratamentul diareei din mastocitoza sistemica. Colesti-ramina este medicamentul de electie in diareea procata de malabsorbtia ileala a sarurilor biliare.

Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor