mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Infectiile tractului urinar si pielonefritele
Index » Boli infectioase » Infectiile tractului urinar si pielonefritele
» Refluxul vezico-ureteral

Refluxul vezico-ureteral


Share


Definit ca reflux al urinii din cavitatea cala ascendent in uretere si uneori in pelvisul renal, refluxul co-ureteral survine in timpul golirii sau cand creste presiunea in ca. In practica, aceasta afectiune exista atunci cand poate fi demonstrata miscarea retrograda a materialului radioopac sau radioactiv in timpul cistouretrogramei mictionale. O jonctiune co-ureterala deteriorata anatomic faciliteaza refluxul bacteriilor si astfel infectia tractului superior. Oricum, din moment ce intotdeauna exista o legatura fluida intre ca si rinichi, chiar in sistemul urinar normal, probabil survin unele miscari retrograde ale bacteriilor in timpul infectiei, care insa nu sunt detectate prin metode radiologice.
Refluxul co-uretral este frecnt la copin cu anomalii anatomice ale tractului urinar si la copin cu tractul urinar normal anatomic, dar cu infectie. in ultimul grup, refluxul dispare o data cu inaintarea in varsta si probabil este rezultatul altor cauze decat infectia urinara. Urmarirea pe termen lung a copiilor cu infectii ale tractului urinar la care s-a gasit un reflux sileste ca lezarea renala se coreleaza cu refluxul marcat, nu cu infectia.
Instigarea de rutina a refluxului va fi ajutata de dezvoltarea tehnicilor neinvazi aplicabile copiilor mici, unde este cea mai mare nevoie de o tehnica eficienta. Pana atunci, pare rezonabil sa instigam pentru reflux orice persoana cu o insuficienta a cresterii renale inexplicabila sau cu cicatrici renale, deoarece infectia urinara per se nu este o explicatie suficienta a acestor anomalii. Pe de alta parte, este indoielnic faptul ca ar trebui supusi la cistouretrografie mictionala toti copin cu infectii recurente de tract urinar, dar al caror tract urinar pare normal la pielografie, numai pentru a detecta rarii pacienti cu reflux marcat, care nu apare la pielograma intranoasa.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2023 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai