mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Afectiunile maduvei spinarii
Index » Afectiuni neurologice » Afectiunile maduvei spinarii
» Scleroza multipla

Scleroza multipla


Share

Forma primara evolutiva a SM se poate prezenta ca o mielopatie progresiva. Afectarea este in mod caracteristic asimetrica, cu disfunctie consecutiva motorie, senzitiva si vegetativa. Diagnosticul este silit prin recunoasterea altor simptome si semne specifice SM, prin date caracteristice oferite de RMN, prin analiza LCR si prin excluderea altor conditii. Eforturile terapeutice pentru a anula deficitele neurologice sau pentru a siliza evolutia mielopatiei progresive izolate determinata de SM au fost descurajante.

DEGENERESCENTA MIXTA SUBACUTA (DEFICITUL DE VITAMINA B12)

Aceasta mielopatie curabila
se prezinta cu parestezii la nivelul manilor si picioarelor, pierderea precoce a sensibilitatii vibratorii si artrokinetice si pareza spastica progresiva si ataxica. Abolirea reflexelor, determinata de o neuropatie periferica supraadaugata, prezenta in multe cazuri, este un indiciu diagnostic important. in cazurile avansate pot fi predominante atrofia optica, iriilitatea si alte modificari mentale si ocazional sunt simptomele de prezentare (nebunia megaloblastica). Mielopatia din degenerescenta mixta subacuta tinde sa fie mai mult difuza decat focala; semnele sunt in general simetrice si reflecta afectarea predominanta a tracturilor posterioare si laterale; nu este prezent nici un nivel medular focal. Diagnosticul este confirmat prin evidentierea unui nivel scazut al vitaminei B12 si testul Schilling poziti(modulul 380).Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Afectiuni neurologice:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai