mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Tumorile sistemului nervos
Index » Afectiuni neurologice » Tumorile sistemului nervos
» Complicatiile terapiei

Tumorile sistemului nervos


Tumorile maligne primitive ale creierului si sistemului nervos central (SNC) au fost prezente la aproximativ 18 000 indivizi si au fost raspunzatoare pentru aproape 13 300 decese in Statele Unite ale Americii in 1996 si pentru o rata a mortalitatii de 2,6/100 000. in ansamblu, tumorile maligne ale SNC sunt estimate a reprezenta 1,1% din neoplazile nou aparute. Cele ale SNC sunt pe locul doi dupa leucemie drept cauza de deces legata de cancer la copii si adulti tineri; pe locul trei la persoanele cu varsta intre 15 si 34 ani si pe locul patru la barbatii cu varsta intre 35 si 54 ani. La persoanele in varsta, alte afectiuni - in special cele cardiovasculare si cerebrovasculare, precum si cancere cu alte localizari- depasesc de departe ca prevalenta tumorile maligne ale SNC. Printre aceste tumori ale SNC, tumorile gliale sunt cele mai frecvente, reprezentand 50-60 de procente dintre tumorile primitive cerebrale. Meningioamele reprezinta aproape 25 procente, schwannoamele aproape 10 procente, iar alte tumori ale SNC reprezinta restul de procente. O crestere a incidentei glioamelor la persoanele in varsta s-a inregistrat in ultimii ani. Nu este sigur daca aceasta crestere este reala sau este rezultatul folosirii mai frecvente a unor tehnici moderne de investigare imagistica. Tumorile care metastazeaza la nivel cerebral si vertebral sunt mai frecvente decat tumorile primitive ale SNC. Aceste tumori ridica o problema importanta in tratamentul cancerului sistemic. Aproape 15 procente dintre pacientii care decedeaza prin cancer (80 000 de indivizi in fiecare an) au metastaze cerebrale simptomatice; in plus, 5 procente au o afectare a maduvei spinarii.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor