mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Meningitele aseptice encefalitele virale si bolile date de prionl
Index » Afectiuni neurologice » Meningitele aseptice encefalitele virale si bolile date de prionl
» Sindromul gerstmann-straussler-schein-ker

Meningitele aseptice encefalitele virale si bolile date de prionl


Sute de virusi au fost incriminati in producerea infectiilor acute si in afectarea sistemului nervos central sau periferic. Multe aspecte ale trasaturilor clinice ale acestor boli sunt determinate de localizarea infectiei care poate fi limitata initial la nivelul meningelui (meningita) sau extinsa la nivelul parenchimului cerebral (encefalita) si/sau la nivelul maduvei spinarii (mielita). Desi exista mai multe similitudini din punct de vedere epidemiologie si de abordare a diagnosticului intre aceste afectiuni, ele vor fi discutate separat. Virusurile pot de asemenea sa produca infectii persistente sau cronice ale sistemului nervos central (SNC). Aceste afectiuni se deosebesc suficient de mult de infectiile virale acute si una de alta astfel incat merita sa fie discutate separat. O atentie speciala este acordata infectiei sistemului nervos de catre virusul imuno-deficientei umane (HIV), atat din cauza importantei epide-miologice evidente, cat si din cauza capacitatilor sale de producere a sindroamelor neurologice multiple prin afectarea, de fapt, a fiecarei parti a sistemului nervos. Un grup suplimentar de afectiuni neurologice, discutate obisnuit in contextul infectiilor virale sunt afectiunile unanim date de prioni. Datele recente indica faptul ca aceste afectiuni sunt determinate de acumularea si/sau metabolismul aberant de izoforme anormale a proteinelor prionice.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor