mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Scleroza multipla si alte boli demielinizante
Index » Afectiuni neurologice » Scleroza multipla si alte boli demielinizante
» Scleroza multipla si alte boli demielinizante

Scleroza multipla si alte boli demielinizante


Bolile demielinizante ocupa o pozitie unica in neurologie datorita frecventei lor si a tendintei de a imbolnavi adulti tineri, a diversitatii de manifestari care ii pun la incercare pe cei mai experimentati clinicieni si a multitudinii de probleme fundamentale de neurobiologie, imunologie, virusologie si genetica care se pun in ceea ce priveste patogeneza lor. Aceste boli au ca trasatura comuna inflamatia si distructia selectiva a mielinei sistemului nervos central (SNC). Evolutia lor poate fi cronica (scleroza multipla) sau acuta (encefalomielita acuta diseminata si leucoencefalita acuta hemoragica). Sistemul nervos periferic (SNP) este in general crutat. Nu exista explorari specifice pentru bolile demielinizante, iar diagnosticul se bazeaza pe recunoasterea tablourilor clinice caracteristice ale lezarilor SNC pe care le produc.Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor