mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Transplantul hepatic
Index » Afectiuni ale aparatului digestiv » Transplantul hepatic
» Contraindicatii

ContraindicatiiContraindicatiile absolute ale transtului includ bolile sistemice care pun viata in pericol, infectiile extrahepatice bacteriene si fungice necontrolate, afectiunile preexistente avansate cardiovasculare sau pulmonare, anomaliile congenitale multiple cu risc letal, care nu pot fi corectate; afectiunile maligne metastazate, abuzul activ de alcool sau droguri, precum si infectia cu virusul imunodeficientei umane (HIV). Deoarece si pacientii selectionati cu atentie, aflati in decada a sasea sau chiar a saptea de viata, au fost subiectii unor transturi hepatice reusite, varsta inaintata nu mai este considerata o contraindicatie absoluta per se; totusi, la astfel de pacienti este necesara efectuarea unei evaluari preoperatorii complete, pentru a exclude boala ischemica cardiaca. Cu toate acestea, varsta inaintata (> 60 de ani) poate fi considerata o contraindicatie relativa, adica un factor demn de luat in consideratie impreuna cu celelalte contraindicatii relati. Alte contraindicatii relati includ hepatita B inalt replicativa, tromboza de na porta, afectiunile renale preexistente neasociate cu boala hepatica, sepsisul intrabiliar sau intrahepa-tic, hipoxemia sera, rezultat al unor sunturi intrapulmonare dreapta-stanga, interntii chirurgicale hepatobiliare extinse in antecedente, precum si orice afectiune psihiatrica serioasa care nu se afla sub control. Oricare dintre aceste contraindicatii relati este insuficienta pentru a impiedica efectuarea transtului. Spre exemplu, problema trombozei de na porta poate fi solutionata prin efectuarea unei grefe de la na porta a ficatului donor, pana la na mezenterica superioara a primitorului.
Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor