mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Transplantul hepatic
Index » Afectiuni ale aparatului digestiv » Transplantul hepatic
» Indicatii

Indicatii





Candidatii potentiali pentru transtarea hepatica sunt copin si adultii care, in absenta contraindicatiilor ( mai jos), sufera de afectiuni hepatice severe ireversibile, pentru care au fost epuizate sau nu sunt disponibile tratamentele alternative medicale sau chirurgicale. Programarea operatiei are o importanta critica. intr-ader, imbunatatirea programarii si a selectiei pacientilor par sa fi contribuit la cresterea succesului transtului hepatic in anii \'80, dincolo de toate progresele impresionante ale metodelor tehnice si imunologice combinate. Desi boala hepatica trebuie sa fie ansata si chiar daca sunt avute in vedere posibilitatile unor silizari sau insanatosiri spontane sau obtinute in urma tratamentului medical, operatia trebuie efectuata suficient de precoce pentru a avea sanse rezonabile de succes. in mod ideal, transtul ar trebui luat in considerare in cazul pacientilor cu afectiuni hepatice terminale, la care este sau a fost prezenta o complicatie a decompensarii hepatice cu risc letal, a caror calitate a vietii s-a deteriorat pana la niveluri inaccepile sau a caror boala de ficat determina in mod previzibil leziuni ireversibile la nivelul sistemului nervos central (SNC). Daca se efectueaza suficient de devreme, este posibil ca pacientul sa nu fi dezvoltat inca nici o contraindicatie sau lezare sistemica extrahepatica. Desi pacientii cu ciroza bine compensata pot supravietui multi ani, multi pacienti cu afectare cronica hepatica csisila pot avea leziuni mult mai ansate decat in mod aparent. Dupa cum se discuta mai jos, cu cat starea pacientului inainte de transt este mai buna, cu atat fi mai mare rata anticipata a succesului. Decizia in legatura cu momentul efectuarii transtului este complexa si necesita eluarea combinata din partea unei echipe experimentate de hepatologi, chirurgi specializati in transt, anestezisti si specialisti de terapie intensi, pentru a nu mentiona acordul in cunostinta de cauza al pacientului si al familiei acestuia.




Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor