mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Boli infiltrative si metabolice cu afectare hepatica
Index » Afectiuni ale aparatului digestiv » Boli infiltrative si metabolice cu afectare hepatica
» HEPATITELE AUTOIMUNE - TRATAMENT

Boli infiltrative si metabolice cu afectare hepatica


Multe boli diseminate, sistemice sau metabolice, afecteaza ficatul in mod difuz, prin infiltrarea cu celule anormale sau prin acumularea de substante chimice sau de metaboliti. Acumularile chimice pot fi extracelulare sau intracelulare si pot implica hepatocitele, celulele Kupffer sau alte elemente ale sistemului reticuloendotelial. Desi bolile infiltrative pot varia larg din punctul de vedere al cauzei si manifestarilor extrahepatice, constatarile de la nivelul ficatului pot fi destul de similare. Hipertrofia generalizata si fermitatea ficatului, deteriorarea treptata si nespecifica a functiilor hepatice si, mai putin frecvent, semnele de hipertensiune portala sau ascita, sunt caracteristici tipice ale acestui grup de boli. Diagnosticul diferential prin metode clinice poate fi dificil uneori, dar la pacientii la care constatari clinice auxiliare nu stabilesc diagnosticul, ficatul difuz infiltrat ofera o sursa excelenta de tesut pentru scopuri diagnostice.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor