mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
chirurgie si recuperare chirurgicala


Leziunile dobandite ale valvei aortice
Index » Chirurgia toracica » Leziunile dobandite ale valvei aortice
» Insuficienta aortica

Insuficienta aorticaEtiologia insuficientei aortice
Insuficienta (regurgitarea) aortica se poate datora leziunilor primare de la nivelul valvei aortice, modificarilor peretilor aortei initiale sau ambelor. in ultima perioada de timp procentul pacientilor operati pentru insuficienta aortica pura avand drept cauza boala radacinii aortice a crescut foarte mult (1,5).
Cauze vallare de insuficienta aortica
Reumatismul articular acut este cauza cea mai frecventa de insuficienta aortica (este implicata in etiologia a circa jumatate din cazurile de insuficienta aortica). Insuficienta aortica reumatismala se datoreaza ingrosarii si retractiei uneia sau mai multor cuspe. Fuzionarea comisurala este minima in cazul insuficientei pure, dar este o caracteristica importanta a bolii aortice (insuficienta asociata cu stenoza). Coexistenta unor leziuni la nivelul valvei mitrale este foarte frecventa.
Endocardita infectioasa activa sau vindecata este o alta cauza de insuficienta vallara aortica. Acest proces poate determina perforatii si rupturi ale cuspelor sau vegetatiile pot impiedica coapta-rea normala in diastola.
Traumatismele (care pot determina ruptura sau prolabarea unei cuspe), un DSV mare, bicuspidia aortica (cel mai frecvent asociata insa cu stenoza), proliferarea mixomatoasa a cuspelor val-lare sau modificari congenitale (cuspe fenestrate care se rup, mai ales in prezenta hipertensiunii spre exemplu), boli autoimine ca lupusul eritematos sis-temic, artrita reumatoida, spondilita anchilopoietica, boala Takayasu, boala Whipple, boala Crohn sunt toate cauze rare de insuficienta aortica vallara.
Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor