mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Frumusete / cosmetica
Index » Sanatatea familiei » Frumusete / cosmetica
» Tenul gras - bun sau rau?

Tenul gras - bun sau rau?






La rsta adolescentei, tenul gras poate deveni cea mai marc problema: hipersecretia glandelor sebacee, hormonii sexuali rebeli, cosurile, comedoanele si alte neplaceri care insotesc perioada maturizarii sexuale - toate acestea pot lasa urme si cicatrice care nu dispar de la sine. Acestea trebuie indepartate cu ajutorul peeling-ului si dermabraziei, iar activitatea crescuta a glandelor sebacee sacai in acest mod pana pe la 25 de ani. Si trebuie sa faceti obligatoriu ce. &ra sa ganditi ca ..soarele, acrul si apa sunt cei mai buni prieteni ai nostri\\\".
Tipul de ten gras. de regula, este caracteristic persoanelor tinere - la acestea se intalneste cel mai frecvent hiperfunctia glandelor sebacee. Cantitatea de grasime culanata secretata de glande in cazul seboreei poate ajunge la 300 g in 24 de ore! Pielea este grosolana, cu pori. suprafata ei straluceste, in acelasi timp seria de neplaceri este completata de inclinatia acestuil tip de ten catre formarea comedoanelor. chisturilor sebacee, cosurilor. In cazul procesului activ de secretare a grasimii si a transpiratiei sufera nu numai tenul, ci si spatele, pieptul. Un semn caracteristic activitatii intense a glandelor sebacee este si parul gras.
Tenul gras este o protectie deosebita impotri ntului si gerului care usuca pielea: el secreta atatea grasimi, incat excesul ii ajunge si in conditii extreme. insa sub influenta caldurii si a umiditatii ridicate, calitatile de "hidratare\\\" excesi a pielii se transforma in defecte: de piele se lipeste praful. in el se inmultesc bacteriile patogene, secretiile astupa porii si creeaza conditiile pentru inflamatii. Iata de ce tipul de piele grasa are nevoie de o atentie sporita si nu iarta neglijentele in toaleta de seara si de dimineata.Ingrijirea profesionista si cea din casa ajuta sa indreptati neajunsurile pielii grase si sa bucurati rational de calitatile sale.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai