mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Frumusete / cosmetica
Index » Sanatatea familiei » Frumusete / cosmetica
» Masurile radicale

Masurile radicale





Bustul antic. ingrijit, schitat delicat, torsul feminin absolut neted din timpul Evului Mediu, bogatia provocatoare a bustului decoltat din epoca clasicismului Idealul bustului s-a schimbat, de asemenea, ca si idealul de frumusete in intregime. incercari de a introduce ceva in piept cu scopul de a-l mari si de a corecta formele au fost facute abia la sfarsitul secolului al XlX-lea. Au fost incercate parafina, uleiurile, sticla organica si alte ..adaosuri\" naturale sau sintetice - totul fara sansa de reusita. in timpul celui de-al doilea razboi mondial, japonezele fara sani, incercand sa atraga atentia soldatilor americani, se supuneau unor operatii primitive. marindu~si sanii cu ajutorul introducerii in glandele mamare a unturii de porc sterile. De multe ori. acest lucru se termina cu flegmoane si infectii.
Astazi, din fericire, exista diferite mijloace - lipsite de pericol - de imbunatatire a formei pieptului. Specialistii se contrazic in ceea ce priveste reusita ior, insa exista si parametri obiecti. Chirurgul plastician Evgheni Laputin afirma: metoda poate fi considerata reusita daca se foloseste cu succes de nu mai putin de cinci ani si procentul de complicatii in acest caz nu este mai ridicat decat in cazul altei interventii chirurgicale aprobate. Cateva mijloace de corectare a aspectului fizic sunt astazi foarte populare.
Ideea de a umple o membrana inerta, elastica, din silicon cu gel de silicon, care prin consistenta este apropiat de tesuturile moi ale sanului, s-a nascut si a fost realizata in anii \'60 ai secolului XX, chiar daca siliconul, in general, era cunoscut si se folosea in medicina inca din anii \"40. Mai muli de 99% dintre imturile folosite in tarile dezvoltate sunt din silicon. Studierea si prelucrarea materialelor siliconice s-a facut in special pentru industria militara-si aici mai muli decat altii au castigat americanii. Nicaieri in lume nu exista asemenea tehnologii inalte dezvoltate in domeniului siliconului uitrapurificat. Tocmai datorita introducerii descoperirilor secrete ale laboratoarelor militar-industriale ale SUA, in industria medicala cila s-au nascut imturile, care combina siguranta folosirii cu efectul estetic conngator. Si iata ca printre primele au aparut modelele de sani care domina astazi pe piata imturilor in statele occidentale. in anii \'60-\"80 ai secolului XX a fost foarte mare cererea de sani plini. Iar pentru satisfacerea nevoilor pietei, chiar posibilitatile producatorilor, care fabricau numai imturi rotunde, au creat moda unui san in forma de balon, usor alungii. insa in ultimii ani au aparut tendinte catre naturaletea si puritatea formelor. Moda s-a schimbat, iar sanul in forma de cupa, rotund a incetai sa mai fie cel mai elegant, iar dupa aceea si cel mai actual. Acum, femeile (si cavalerii lor) cer un piept plin, dar nu vulgar, cu o forma naturala, care sa fie in armonie cu toate celelalte proportii ale corpului.In acelasi timp, trebuie sa amintim ca idealul de frumusete al femeii contemporane este un hibrid intre doua tipuri de ura incompatibila: oase subtiri, inaltime mare. coapse mici caracteristice pentru tipul astenic si un piept voluminos, propriu constitutiei corpolenle sau atletice.In zilele noastre exista un gel poliacrilamidic (PAAG). Acesta se comercializeaza sub denumirile "Interfall\" si "Formacril\". Cu ajutorul acestui ,.gel-minune\", "usor si tara pericol\", se rezolva aproape toate problemele legate de conturul plastic al corpului, inclusiv cele ale glandelor mamare. Dar ce spun despre acest produs cosmetologii?
Chirurgii plasticierri vorbesc regulat despre folosirea lui atunci cand este adusa in discutie corectia de contur a membrelor inferioare. insa majoritatea medicilor sunt departe de cea mai mica urma de optimism daca gelul poliacrilamidic este introdus in glandele mamare cu scopul de a le mari. Pentru ca in glandele mamare se manifesta una dintre ceic mai nega-live proprietati ale PAAG - tendinta de fragmentare, ceea ce ,,cu timpul conduce la formarea a numerosi noduli durerosi. raspanditi in mod haotic in tot sanul. intr-un cuvant, prin lege, in multe state, introducerea in glandele mamare a oricarei substante polimerice, care nu este pusa intr-o membrana impermeabila, este o crima cu premeditare.
La inceput, rezultatele folosirii PAAG pentru marirea glandelor mamare au fost destul de conngatoare, insa dupa doi ani, pacientele au inceput sa se intoarca la clinica gandu-se de inflamarea zonei glandelor mamare, de multe fistule purulente, de noduli deformati. Metoda in sine este lipsita de pericol numai daca gelul patrunde in spatiul dintre glanda si zona de sustinere a muschiului sanului. insa sa introduci un ac in acest spatiu la intamplare nu este posibil nici teoretic, nici tehnic. Si inseamna ca gelul patrunde nemijlocit in tesutul glandei, provocand ineil in tesuturile sanului reactii periculoase. De aceea, nu trebuie sa credem orbeste in reclame si sa fim de acord cu introducerea in tesuturile corpului a oricaror produse, fie ele si neutre, daca nu sunt introduse intr-o membrana impermeabila.In afara de imturile siliconice se folosesc de asemenea in mod activ cele saline. Aceste proteze sunt umplute cu apa, mai bine spus cu o solutie simpla de sare de bucatarie (0,9%). in timpul operatiei, chirurgul introduce membrana goala a protezei in sanul pacientei, umple proteza cu solutia salina printr-un orificiu si inchide orificiul cu un ventil special.
Imturile saline sunt foarte asemanatoare cu pachetele din polietilena umplute cu apa. Prin acest lucru sunt provocate doua neajunsuri fundamentale ale acestor proteze. in primul rand, solutia salina este mai fluida prin consistenta sa decat grasimea din tesuturile sanului sau siliconul din imt. Daca lichidul cu care se umple proteza este mai compact, atunci sanul este aparat de cute pe partea superioaraagiandei mamare-adicainzonadecolteului. iata insa ca protezele saline provoaca aparitia unor asemenea cute - atunci cand va aplecati sau stati culcata, in decolteu apar riduri destul de adanci. Pieptul cu asemenea imturi va arata ideal numai in pozitia de "drepti\". in al doilea rand, apa din imturile saline atunci cand se agita (in timpul mersului, al alergatului, sariturilor, aerobicului sau dansului) provoaca o senzatie nu prea placuta de "galgait\". Daca chirurgul plastic si cosmetologul vor afirma pe doua glasuri ca cei din jur nu vor auzi nimic, ca "sunetele permanente\" exista numai in imaginatia dumneavoastra inseamna ca amandoi sunt cam tari de urechi. De obicei, pacientele cu proteze saline se g din cauza disconfortului psihologic pentru ca "galgaitul\" care se aude din ele ajunge cu siguranta la "persoanele apropiate\" si chiar la cativa vecini dincolo de perete.
Desigur, nu este exclus ca ia consultatie sa va connga de eficienta metodei: daca imtul va fi umplut cu solutie salina in intregime, "pana ia refuz\", vor putea fi etate ridurile. Da, este posibil, insa numai pentru scurt timp. Este adevarat ca in acest caz dispare moliciunea naturala a pieptului. Proteza dene tare, ca orice catate moale umpluta la refuz. In acelasi timp este creat efectul "amorti zoarelor\" sau, asa cum se numesc liric, "ochii mari, albastri\". Pentru ca. cu cat este mai plina proteza cu solutie salina, cu atat mai repede se va strica ventiiul. Proteza incepe sa se lase si sa se dezumfle si, ca urmare a pierderii elasticitatii imtului, pe piele se formeaza din ce in ce mai multe riduri.
Nu demult. in Franta au aparut proteze saline fara ventil, in care solutia cu care sunt umplute nu se scurge. Ca aspect, acestea amintesc bine de dirijabilele care se rostogolesc sau baloanele cu aer, iar la palpare sunt mai compacte decat rudele lor din silicon. Si sunt lipsite de proprietatea principala a protezelor saline: elasticitatea, capacitatea de a imbunatati trasaturile. Tocmai prezenta ventiiului ii da posibilitatea chirurgului sa aleaga volumul si forma sanului in limite de 10%-l5% si in acest mod sa urmeze dorintele indiduale. Iar daca nu exista un imt cu o asemenea ,.mobilitate\", clienta trebuie sa se multumeasca cu o forma "din fabrica\" si o alta marime a sanului.In cazul protezelor saline exista inca un neajuns - nu sunt durabile. Durata medie de exploatare a lor este in jur de 7 ani, dupa aceea trebuie inlocuite. Cum sa alegi o proteza durabila, de calitate, care sa arate natural? Care sunt trasaturile unui piept bine facut?



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai