mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Frumusete / cosmetica
Index » Sanatatea familiei » Frumusete / cosmetica
» Viclenia decolteului

Viclenia decolteului







Varsta femeii nu de putine ori poate fi determinata dupa pielea de pe gat si piept cu mult inainte ca semnele imbatranirii sa apara pe fata. Dupa 30 de ani, pielea se schimba destul de repede: apar pe rand ridurile, ofilirea, barbia dubla.
Acest fenomen se explica prin aceea ca pielea din zona gatului si pieptului este foarte subtire, daca o am cu alte parti ale corpului si fetei. Aici invelisul cutanat contine mai putine glancie sebacee, de aceea pe gat si pe piept este secretata o cantitate destul de mica de grasime cutanata. Iata de ce elasticitatea si functiile de bariera ale pielii din zona decolteului sunt mai slabe decat cele de pe alte parti ale pielii.
Grosimea diferita a invelisului cutanat necesita si o ingrijire diferita. O atitudine deosebita pentru pielea decolteului este necesara daca vreti sa pastrati aceasta - atat de obserta - parte a corpului in cea mai buna stare. intr-ader, este posibil mi numai sa neutralizati consecintele fragilitatii naturale, protejand si ingrijind, este posibil sa scapati pielea subtire, prost aparata de natura de la "incercarea de rezistenta\" ia care o supunem permanent (din necunostinta).


Cand ne incapatanam sa urmam o dieta severa, petrecem mult timp la soare sau in solar, folosim produse de curatare necorespunzatoare, purtam un sutien prea strans sau nu-l purtam deloc - toale acestea creeaza asemenea presiuni asupra gatului si pieptului incat pielea reactioneaza vrand-nevrand. Ea devine ofilita, vestejita, isi pierde elasticitatea, se usuca si se rideaza. Pentru ca soarele intensifica formarea radicalilor liberi, "otravind\" cu ei celulele organismului, epora apa. deshidratand tesuturile corpului.
Stand la plaja, pielea foarte fina trebuie unsa din abundenta cu produse de protectie solara (de dorit ar fi lot corpul, nu numai zona decolteului). in nici un caz nu Irebuie sa faceti plaja topless. expunandu- razelor solare pieptul dezgolit - acest lucru dauneaza nu numai pielii, ci si glandelor mamare.
Lasarea puternica a pielii provoaca si pierderea rapida in greutate. intotdeauna aveti grija de starea gatului si a pieptului atunci cand apelati la o dieta "cu rezultate\". Sa scape de kilogramele in plus si sa da rezultatul zilnic este visul majoritatii femeilor (probabil si al barbatilor, de asemenea). insa acest slabit "vizibil\" are un efect secundar - starea pielii. Daca obserti ca gatul a inceput sa se ofileasca si apare pielea "de prisos\" inseamna ca tesuturile ei nu reusesc "sa se stranga\" in cazul unei scaderi atat de rapide a tesutului adipos. Slabiti incet - altfel trebuie sa apelati la operatii plastice pentru ca se formeaza "buzunarele\" - cute care trebuie indreptate pe cale terapeutica.


Apropo, aproximativ aceeasi scadere in greutate se petrece si cu glandele mamare. Si nu este corecta nici destul de raspandita idee despre necesitatea "antrenarii\" muschilor si pielii pieptului prin absenta \"sutienului, cand pieptul se intareste, odihnindu-se in libertate. Dimpotri, din cauza zdruncinarii (ineviila in ritmul dansului, pur si simplu in timpul mersului) si sub actiunea greutatii, pielea de pe piept se intinde, iar sanii coboara treptat, isi pierd forma. Sutienul trebuie sa fie ales astfel incat sa fie comod si sa nu fie purtai 24 de ore din 24 -, dar el esle.necesar.\"
O asemenea pozitie, cand pielea este deja afectata, se schimba destul de greu. Dar si acest lucru poate fi facut daca urmati o tactica care consta din trei momente principale: intarirea, tonifierea si liftingul pielii. Daca ocupati de rezolrea acestei probleme cu toata seriozitatea, procedurile trebuie efectuate regulat si macar o data pe saptamana sa mergeti la un salon. Printre procedurile de baza se numara curatarea si hranirea pielii, dar si exercitiile de indreptare a cutei.




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai