mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Enciclopedie a sanatatii
Index » Sanatatea familiei » Enciclopedie a sanatatii
» Optometrie comportamentala

Optometrie comportamentala


Share

Din ce in ce mai multe do conduc la conrluzia ca folosirea prelungita a calculatorului cauzeaza stres zual si creaza adaptari zuale nedorite. Simtul vazului este un sistem fragil si de o importanta cruciala pentru intretinerea dezvoltarii intelectualei Din aceasta cauza este necesar ca utilizatorii o? calculatoare sa tina seama de o igiena zuala corespunzatoare in timpul lucrului cu terminalul deo. inainte de a continua discutia despre igiena zuala si de a prezenta cateva tehnici de antrenament zual pentru a inlatura stresul zual, sa sintetizam filozofia ce sta la baza optometriei comportamentale.
Aceasta filozofie se bazeaza pe lucrarea dr. A.M. Skeffmgton si a colaboratorilor sai promovata de Optometeric Extension Program Foundation (OEP). Fondata in 1928, OEP este o organizatie postuniversitara, nonprofit care si-a propus sa aduca in atentia opiniei publice importanta vederii si sa sprijine cercetarile de optometrie comportamentala.
OEP caracterizeaza optometria comportamentala astfel: "Optometria comportamentala este un model al vederii la care au subscris opticieni practicieni din toata lumea. In conformi-
tate cu conceptele de baza ale acestui model, vederea este un proces dinamic si dominant in ceea ce priveste dezvoltarea comportamentului uman. Ca proces dominant, vederea implica acumularea, monitorizarea, integrarea si modificarea informatiilor, precum si coordonarea a numeroase actitati umane"
Sistemul vederii umane este subiectul unor modificari si adaptari in functionare si in ultima instanta, a unor modificari de comportament, in conditiile unui stres permanent. Multe tulburari de vedere pot fi prevenite.


Exista diverse programe de ingrijire prin care optometristii pot crea conditii care sa permita indizilor sa lucreze la nivelul de performanta. Metodele elementare utilizate de optometria comportamentala in programele profilactice sunt folosirea lentilelor pentru vederea de aproape, a prismelor, programele de antrenament zual si informatiile despre igiena zuala.

Tipareste Trimite prin emailAdauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2019 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Antidoturi la imbatranire
Cele mai bune plante de leac
Cind plecati in calatorie
Conduita in afectiunile frecvente
Conduita in afectiunile grave
Eliminarea stresului
Energizante
Exercitii fizice pentru sanatate
Hrana pentru sanatate
Imbunatatirea dispozitiei
Lupta cu infectiile
Sanatatea emotionala
Sanatatea barbatilor
Sanatatea copiilor
Sanatatea femeilor
Sanatatea sexuala
Sanatatea intregului organism
Sanatatea mentala
Stimulatori ai imunitatii
Tratamentul leziunilor frecvente


  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai