mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Enciclopedie a sanatatii
Index » Sanatatea familiei » Enciclopedie a sanatatii
» Antrenamentul vizual

Antrenamentul vizual


Share

Optometristii au cateva cai de urmat in trasarea tulburarilor de dere. Tratamentele includ lentile compensatorii (ochelari de dere), medicamente, lentile de contact si terapie vizuala.
Optometristul poate aplica aceste tratamente individual sau combinate pentru a atinge nilul dorit de sanatate a ochiului si eficienta a derii.
Antrenamentul vizual (terapia vizuala) este o metoda folosita pentru a-i face pe oameni sa-si dezvolte aptitudinile vizuale. Acesta poate preni problemele de dere.
Problemele de dere si unele probleme legate de sanatatea ochiului sunt rersibile. Asociatia Americana a Optome-tristilor considera antrenamentul vizual ca o parte esentiala a practicii optometrice.
43 de state includ antrenamentul vizual in definirea profesiunii de optometristi.
Exista un volum considerabil de material stiintific si cercetare de laborator in sprijinul antrenamentului vizual ca metoda efectiva de a imbunatati deprinderile de a misca ochii, anomaliile de focalizare si problemele de dere bi-oculara.
Au fost semnalate ameliorari in controlul si eficienta miscarii ochiului in studii ale cazurilor individuale de aplicare a terapiei vizuale.
Numai 6% din pacienti au trecut testul de miscare a ochiului inainte de terapie, in timp ce 96% n -au trecut dupa terapie.
Studiile au aratat, de asemenea, ca focalizarea, chiar si cea sub controlul autonom (involuntar) al sistemului nervos poate raspunde la comenzi voluntare. Haynes si McWilliams au descoperit ca aptitudinile de focalizare pentru deplasarea intre obiecte apropiate si departate a fost imbunatatita de terapia vizuala.
Problemele de dere bi-oculara se intind de la simple dis-functii cum ar fi conrgenta insuficienta pana la o completa lipsa a derii bi-oculare. Studiind un grup de 35 adulti tineri, Daum a descoperit o ameliorare statistica semnificativa a conrgentei ca urmare a antrenamentului vizual.

Ameliorarea a persistat chiar si 24 saptamani dupa antrenament, ceea ce sugereaza ca perioade relativ scurte de antrenament pot aduce beneficii pe termen lung. Pentru pacienti cu alte probleme de dere bi-oculara (strabism, muschi al ochiului slab etc), studiile au demonstrat eficienta terapiei vizuale in ameliorarea acestor probleme.


Toti utilizatorii de terminale video trebuie sa se supuna periodic unui examen efectuat de catre optometrist sau oftalmolog care sunt familiarizati cu cerintele de dere pentru lucrul cu computerul. Examenul trebuie facut cel putin o data pe an. Un astfel de examen trebuie sa cuprinda urmatoarele aspecte:

- sanatatea ochiului;
- acuitatea derii la distanta;
- acuitatea derii de aproape;
- cat de bine lucreaza ochii impreuna (bi-ocularitatea);
- capacitatea de lucru la distante mici;
- evaluarea capacitatilor de focalizare;
- semne sau simptome precoce de stres vizual.
Examenul ocular este important pentru a diagnostica entuale boli ale ochilor sau probleme patologice legate de acestea. Aceste probleme de sanatate sunt destul de rare. Examenul trebuie sa evalueze aptitudinea individului de a dea clar la distanta si de aproape. In final, examenul trebuie sa evalueze aptitudinea persoanei respecti sa desfasoare activitati ce presupun derea la distanta mica.

Tipareste Trimite prin emailAdauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2019 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Antidoturi la imbatranire
Cele mai bune plante de leac
Cind plecati in calatorie
Conduita in afectiunile frecvente
Conduita in afectiunile grave
Eliminarea stresului
Energizante
Exercitii fizice pentru sanatate
Hrana pentru sanatate
Imbunatatirea dispozitiei
Lupta cu infectiile
Sanatatea emotionala
Sanatatea barbatilor
Sanatatea copiilor
Sanatatea femeilor
Sanatatea sexuala
Sanatatea intregului organism
Sanatatea mentala
Stimulatori ai imunitatii
Tratamentul leziunilor frecvente


  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai