mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Disfunctii ale miscarii
Index » Boli » Disfunctii ale miscarii
» Spasmele

Spasmele







Miscarile musculare anormale se pot produce prin anomalii ale activitatii electrice la nivelul sistemului nervos central (SNC), mediate de motoneuroni sau care se produc chiar la nivelul neuronilor motori sau al fibrei musculare. Este dificila silirea exacta a originii activitatii motorii anormale, folosind numai date clinice. In general, miscarile cu origine in SNC afecteaza o intreaga parte a corpului, un membru sau un grup muscular. Afectiunile centrale pot fi ritmice sau intermitente; cele care se produc la nivel periferic sunt de obicei randomizate. Electroencefalograma (EEG) poate evidentia modificarea activitatii corticale in patologia cu etiologie SNC. Electromiograma (EMG) este mai putin utila, pentru ca reflecta modificari motorii de etiologie riata. Totusi, evidentierea pe EMG a unei afectiuni de baza a nervului sau a fibrelor musculare poate fi utila diagnosticului ( modulul 361).

Miscari intermitente, aritmice ale intregului membru, trunchi sau ale unei portiuni faciale se pot produce in cadrul epilepsiei ( modulul 361) sau prin mioclonii (modulul 21). Spasmele in flexie si extensie ale unei intregi parti a corpului sau ale membrelor inferioare se produc prin disparitia inhibitiei motorii in cadrul SNC (modulul 21). Mioclonia segmentara este consecuti unor afectiuni focale la nivelul trunchiului cerebral sau al maduvei spinarii, care produc descarcari anormale ale grupurilor de motoneuroni. Afectiunile sculare localizate, tumorile sau alte leziuni pot fi implicate.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor