mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Sfaturi pentru o viata sanatoasa
Index » Sanatatea familiei » Sfaturi pentru o viata sanatoasa
» Tromboflebita

Tromboflebita




Tromboflebita are la baza formarea unui cheag de sange in interiorul unei vene, ceea ce provoaca blocarea circulatiei prin sul respectiv, precum si fenomene inflamatorii in jur. Sediul cel mai frecvent al tromboflebitei este gamba, de unde se poate extinde si la coapsa, cuprinzand astfel intreg membrul inferior.
Bolnavul simte o durere permanenta, nu foarte puternica, o jena ca o greutate la nivelul gambei, care face mersul dificil. in acest timp apare si umflarea gleznei printr-un edem ce poate urca progresiv, trecand uneori chiar si de genunchi.
Pericolul major al tromboflebitei este desprinderea unei parti din cheagul de sange format in interiorul venei. Curgerea sangelui conduce acest cheag catre plamani, unde el astupa ineviil o artera pulmonara. Aceasta se numeste embolie pulmonara, situatie destul de periculoasa, uneori dramatica. Bolnavul are junghi, tuseste, respira greu.

Cauzele tromboflebitei sunt multiple: repausul prelungit la pat, impus de o serie de boli, sedentarismul, care incetineste mult circulatia sangelui in vene, obezitatea si o serie de suferinte care favorizeaza coagularea sangelui. S-a obsert ca femeile care iau anticonceptionale sunt predispuse la tromboflebita.
Tromboflebita este o boala care necesita internarea pentru tratament si investigatii in vederea elucidarii cauzelor. Nefiind o boala infectioasa, antibioticele sunt inutile. Tratamentul de baza se face cu heparina, un anticoagulant puternic. in medicina traditionala se aplicau lipitori, cu rezultate bune, si ele actionand printr-un anticoagulant. Lipitorile sunt inca folosite in stul teritoriu al fostei Uniuni Sovietice, in China si in alte tari, unde pot fi cumparate din farmacii.

in Europa lipitorile sunt acceptate foarte rar din cauza aspectului lor dezagreabil si a mentalitatii omului european, rezert fata de medicina naturista.
Un remarcabil succes al medicinei moderne este introducerea medicamentelor fibrinolitice, care topesc literalmente cheagul, resilind circulatia prin sul respectiv. Aplicate la inceputul bolii, fibrinoliticele fac astazi aderate minuni in tromboflebite. Nu trebuie uitat ca tromboflebita lasa deseori sechele si ca are tendinta de a recidi.




Tipareste Trimite prin email



Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  SectiuniSanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024