mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Sfaturi pentru o viata sanatoasa
Index » Sanatatea familiei » Sfaturi pentru o viata sanatoasa
» Stresul fizic

Stresul fizic


Share


In cazul acestei categorii de stres pot fi cuprinse:
- cauze naturale ca: setea, foamea, frigul, traumatismele, bolile infectioase
- cauze meteorologice: ploaia, zapada, furtunile, presiunea atmosferica, umiditatea, electricitatea si ionizarea atmosferica, radiatiile infrarosii, ultraviolete si cosmice
- cauze privind munca: surmenajul, munca prelungita, munca in schimbul trei, conditii defectuoase de munca, zgomotul
- toxicomaniile: fumatul, consumul de alcool, abuzul de cafea, abuzul de medicamente
- dezechilibre alimentare: obezitatea, bulimia (foamea patologica), subnutritia.
Unul dintre cele mai nocive stresuri este zgomotul care perturba activitatea, odihna, munca si submineaza sanatatea. Zgomotul este un insotitor permanent al vietii noastre. Sursele cele mai raspandite de zgomot provin de la masinile industriale, de la vehicule de tot felul, automobile, tramvaie, motociclete, avioane ca si de la aparatele de radio, televizoare, aparatele de amplificare, masina de scris, aspiratorul, masina de spalat rufe etc. Pana si banalul telefon isi are, negresit si de la caz la caz, partea sa in dezechilibrarea unor sisteme si functii ale organismului. Hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica, ulcerul gastro-duodenal sunt numai cateva din bolile cauzate de acest agent stresant care este telefonul. Zgomotele puternice pot proca tulburari mergand de la nerzitate la modificarea ritmului cardiac, trecand prin faza de pierdere a atentiei si oboseala intelectuala. De asemenea, zgomotul proaca neliniste, insomnii, dureri de cap, tensiune, dificultati in munca intelectuala si modificari negative ale caracterului. El poate furniza o serie de boli ca gastrita, colita, ulcerul, diabetul si alte afectiuni. Zgomotele produc scaderea remarcabila a acuitatii auditive sau chiar surzenia.


Potrivit unor calcule efectuate de specialisti, zgomotul din marile orase scurteaza viata oamenilor cu 8-l2 ani.
Zgomotul afecteaza sanatatea oamenilor in mod permanent si pretutindeni: in intreprinderile industriale, in orase, in mijloacele de transport, in cladirile social-culturale sau in cele de locuit. Iata de ce este necesara participarea intregii populatii la lupta impotriva zgomotului. Aceasta lupta se poate duce pe urmatoarele cai:


1. Combaterea marilor surse de zgomot prin:

- utilizarea de masini industriale si mijloace de transport silentioase
- utilizarea la construirea cladirilor de locuit, a cladirilor social-culturale de materiale antifonice
- amplasarea intreprinderilor industriale in afara zonelor de locuit.
2. Protectia individuala a personalului care lucreaza in mediu cu zgomote intense, prin utilizarea de casti de protectie.


3. Educatia populatiei. Evitarea trantirii usilor si a strigatelor, mersul linistit, reducerea zgomotului produs de aparatele de radio, televizoare, aparatele de amplificare, prin grija de a nu le pune in functiune cu maximum de intensitate, in localuri publice, strazi si locuinte, sunt masuri pe care fiecare dintre noi poate si trebuie sa le ia. Se impune de asemenea sa ne petrecem ori de cate ori se poate orele si zilele libere departe de zgomotul oraselor pentru a fariza refacerea potentialului ners. Exista si sunete cu efecte binefacatoare cum ar fi cele muzicale. Muzica da omului satisfactii deosebite, actionand ca un balsam tamaduitor.Tipareste Trimite prin emailAdauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Remedii naturale
  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai