mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Hrana pentru sanatate
Index » Sanatatea familiei » Enciclopedie a sanatatii » Hrana pentru sanatate
» Purificarea

Purificarea


Share

in primul caz, un instructor de arte martiale a tinut un regim numai cu suc de morcovi si castrati timp de 30 de zile. Pur si simplu, era epuizat.In al doilea caz, o foarte buna prietena de-a mea a urmat un program de detoxifiere la un centru din California pentru "a-si curata arterele de ciocolata si de inghetata", dupa cum spunea ea.Timp de trei saptamani, nu a avut voie sa manance decat cateva lingurite de germeni de lucerna si de trifoi, cat era ziua de lunga. Iar daca era cuminte, drept recompensa i se permitea sa manance o feliuta subtire de pepene rde la sfarsit de saptamana. Cand a plecat de la centrul respectiv, nu aa in minte decat un singur lucru: sa manance un hamburger urias, si asta cat mai repede.

Cuprins:

Detoxifiere

De ce avem nevoie de detoxifiere?

Acceptaţi provocarea detoxifierii

Sfaturi simple pentru o detoxifiere zilnică

Respiraţi!

Programul de detoxifiere de o zi al dr.gillian

Exerciţiul fizic

Substanţele nutritive in cursul zilei de detoxifiereDetoxifiere

sus sus
Şi vorbim despre o persoană care nu mai mâncase carne roşie de ani de zile.


Iar în ultimul caz, un coleg de serviciu a ţinut un "program rapid de detoxifiere cu fasole mung şi orez". Acest "arac uman" de fasole nu a mâncat nimic altceva decât fasole mung şi orez brun timp de 60 de zile la rând, dimineaţa, la prânz şi seara. Spunea că această dietă l-a cam ameţit, l-a făcut mai aiurit, "îi mai provoca şi leşinuri din când în când", totuşi l-a ajutat "să-şi cunoască sufletul".
Tuturor participanţilor la programul Eşti ceea ce mănânci li s-a prescris o şedinţă de hidroterapia colonului, ca însoţire la schimbările Atât de multe particule de alimente nedigerate (ca să le denumim politicos) care încercau de ani de zile să se elibereze îşi găsiseră, în sfârşit, libertatea în acea avalanşă gigantică! A scăzut în greutate din alimentaţie. Un participant a fost atât de încântat de rezultate, încât a ţinut să facă o cură de zece astfel de şedinţe. Prima sa şedinţă de hidroterapie a colonului a fost ca erupţia unui vulcan. câteva kilograme într-o singură zi!

Realitatea este că nici o detoxifiere, de nici un fel, nu trebuie să fie radicală sau extremă şi nici nu trebuie să fie neplăcută sau incomodă. O detoxifiere poate fi delicată, uşor de realizat, simplă şi minimală. în plus, o detoxifiere nu trebuie să fie atât de austeră, încât să ajungeţi într-un asemenea hal de disperare, că aţi putea face o crimă pentru o ciocolată.
Oricum, organismele noastre se detoxifiază automat în fiecare zi. Organismul are propriile sale acţiuni detoxifiante fiziologice, naturale: de exemplu, transpiraţia, urinarea şi golirea intestinelor. Dar în era noastră modernă, plină de poluare, de metale grele, de radiaţii de la computere şi telefoanele mobile, de ţigări, de solvenţi brutali de curăţare, de spray-uri industriale, de pesticide chimice, de acţiuni militare, de alcool şi de multe altele, organismul uman a devenit supraîncărcat cu diverse toxine. Trupurile noastre au nevoie de puţin ajutor din când în când.
Pacienţii care au adoptat în viaţa lor zilnică sfaturile mele simple de detoxifiere şi apoi au aplicat corect planul de detoxifiere de o zi, propus de mine, au reuşit să îndepărteze o serie de probleme de sănătate, după cum urmează:

► Apetit sexual scăzut
► Infertilitate .
* Impotenţă
►- Sindrom premenstrual *
■ Indigestie
► Chisturi ovariene
* Dureri de cap
► Dureri ale încheieturilor
► Respiraţie urât mirositoare
► Alergii
- Constipaţie
- Unghii fragile
Erupţii ale pielii
Memorie slabă
Depresie Insomnie
Greutate excesivă

Şi cel mai important este faptul că se simt minunat! în prima parte a acestui capitol, vă voi da şase sfaturi simple, pe care le puteţi include în programul dumneavoastră zilnic. Acestea vă vor menţine organismul într-o stare relativ lipsită de toxine. Apoi, în a doua parte, puteţi urma planul meu de detoxifiere de o zi.

De ce avem nevoie de detoxifiere?

sus sus
în depozitele de grăsimi ale organismului sunt stocate substanţe străine şi toxine. Astfel, în multe cazuri, este posibil ca oamenii să poarte cu ei până la 4,5 kilograme în plus de reziduuri toxice, care produc un mucus nesănătos.
Şi vă mai miraţi de ce sunteţi atât de obosit, suferiţi de tulburări digestive, dureri de cap, dureri ale încheieturilor, respiraţie urât mirositoare, alergii, constipaţie, unghii fragile, erupţii ale pielii, memorie slabă, depresie, insomnie, greutate excesivă etc? Trăim într-o lume plină de toxicitate, iar organismul dumneavoastră devine din ce în ce mai intoxicat.
0 vreme, organismul dumneavoastră va lupta pentru a se apăra de noxe şi de substanţele toxice, învăluindu-le în mucus sau grăsime şi împiedicându-le în felul acesta să producă efecte imunitare adverse. însă aceasta reacţie de "prim-ajutor" funcţionează doar temporar. Nu după mult timp, toxinele vor evada în fluxul sangvin şi vor penetra membranele celulare, tulburând funcţia metabolică şi producând distrugeri ale ţesuturilor.
Dacă încă nu v-am convins, atunci acceptaţi Provocarea Detoxifierii şi veţi vedea cu ochii dumneavoastră că organismul are nevoie de o purificare.

CE SUNT TOXINELE?
Toxină poate fi orice substanţă care are efecte negative asupra organismului, generând intolerante, alergii şi o stare generală de boală. Suntem înconjuraţi de potenţiale toxine, începând de la apa pe care o bem, mâncarea pe care o consumăm şi aerul pe care îl respirăm. Cele mai perfide toxine sunt acelea pe care nu le vedem, cele invizibile, astfel încât nu suntem conştienţi de riscurile grave pe care le implică.Totuşi, partea bună a lucrurilor este aceea că organismul are capacitatea de a expulza destul de repede toxinele, dacă deţineţi cunoştinţele, instrumentele şi planul meu pentru a scăpa de ele.

Acceptaţi provocarea detoxifierii

sus sus
Răspundeţi cu "da" sau "nu" la fiecare dintre întrebările următoa
Locuiţi într-un oraş mare?
Lucraţi într-un birou?
Circulaţi de obicei cu metroul?
Obişnuiţi să faceţi jogging, să alergaţi sau să vă plimbaţi pe străzi c trafic aglomerat?
Obişnuiţi să folosiţi telefonul mobil?
Obişnuiţi să lucraţi la calculator?
Aveţi în apropierea casei stâlpi de electricitate, o centrală de energ electrică sau nucleară ori o antenă de telefonie mobilă?
Fumaţi sau obişnuiţi să consumaţi alte substanţe?
Folosiţi frecvent medicamente sau alte substanţe cu prescripţie medic; pentru relaxare?
Beţi regulat (zilnic) alcool sau abuzaţi de alcool la sfârşit de săptămân sau cu alte ocazii?
Aveţi o viaţă sedentară, lipsită de mişcare fizică?
în cursul unui an, se întâmplă să răciţi, să luaţi gripă şi/sau vreun virus mai mult de trei ori?

Aveţi plombe cu mercur în dantură?
Obişnuiţi să beţi regulat (zilnic) vreuna dintre următoarele băuturi: cafea, băuturi acidulate, apă de la robinet, lapte de vacă şi/sau băuturi carbogazoase?
Obişnuiţi să consumaţi regulat următoarele alimente: zahăr, dulciuri, ciocolată, pâine albă, alimente conservate, congelate, preparate la microunde, prăjite, carne, preparate din carne conservate în saramură, biscuiţi, prăjituri?
Obişnuiţi să puneţi zahăr alb rafinat sau înlocuitori de zahăr în cafea s ceai?
De obicei, puneţi sare în mâncare atunci când gătiţi sau adăugaţi sare atunci când vi se serveşte masa?
La cumpărarea alimentelor, neglijaţi citirea etichetelor în vederea descoperirii substanţelor chimice sau a conservanţilor?

REZULTAT
Dacă aţi răspuns "da" la mai mult de cinci întrebări, foarte probabil că sunteţi un pachet de toxine. Vă sugerez să aderaţi la planul meu de detoxifiere cât mai curând posibil. Să zicem, chiar săptămâna aceasta!
Dacă aţi răspuns "da" la mal mult de zece întrebări, atunci înseamnă că sunteţi un imens depozit de toxine. Aproape sigur toate organele dumneavoastră sunt invadate de toxine, toate celulele, sângele şi organismul în întregime. S-ar putea să aveţi o respiraţie urât mirositoare, flatulenţă şi un miros neplăcui al trupului. Dacă încă nu aveţi aceste simptome, le veţi avea in curând, alături de alte afecţiuni serioase, dacă nu luaţi atitudine imediat. în consecinţă, ar trebui să adoptaţi planul meu de detoxifiere de o zi imediat. Vreau să spun chiar azi. Nu vă mai dau altă şansă!
Partea bună este aceea că nici un tip de detoxifiere nu trebuie să fie neplăcut, umilitor sau deranjant. Curăţarea poate să fie blândă, uşoară, simplă şi minimală. Cu siguranţă, ea nu trebuie să fie atât de austeră încât, din disperare, să fiţi capabil de crimă pentru o gogoaşă.

Sfaturi simple pentru o detoxifiere zilnică

sus sus
AM DESCOPERIT FAPTUL CĂ PACIENŢII CARE ADOPTĂ SFATURILE MELE SIMPLE DE DETOXIFIERE ÎNVIATA LOR DE ZI CU ZI SI APLICĂ PLANUL MEU DE DETOXIFIERE DE O ZI REUŞESC SĂ SLĂBEASCĂ MULT MAI UŞOR. DE ASEMENEA, REUŞESC SĂ ÎNLĂTURETOATETIPURILE DE PROBLEME DE SĂNĂTATE, PRINTRE CARE: UN APETIT SEXUAL SCĂZUT, IN FERTILITATE, IMPOTENŢĂ, SINDROM PREMENSTRUAL, INDIGESTIE, MALABSORBŢIE, CHISTURI OVARIENE, DURERI DE CAP, DURERI ALE ÎNCHEIETURILOR, RESPIRAŢIE URÂT MIROSITOARE, ALERGII, CONSTIPAŢIE, UNGHII FRAGILE, ERUPŢII ALE PIELII, MEMORIE SLABĂ, DEPRESIE, INSOMNIE, GREUTATE EXCESIVĂ... ŞI LISTA CONTINUĂ. DAR CEL MAI IMPORTANT LUCRU ESTE ACELA CĂ PERSOANELE CARE URMEAZĂ SFATURILE MELE DE DETOXIFIERE SE SIMT MINUNAT! ÎN CONTINUARE, VĂ VOI PREZENTA ŞASE SFATURI SIMPLE, PE CARE LE PUTEŢI INCLUDE ÎN PROGRAMUL DUMNEAVOASTRĂ ZILNIC, PENTRU AVĂ MENŢINE ORGANISMUL RELATIV LIPSIT DETOXINE. DUPĂ ACEEA, VĂ VOI EXPUNE PLANUL MEU DE DETOXIFIERE DE O ZI.
Nu uitaţi, aceste sfaturi nu trebuie încercate o singură dată; ci trebuie aplicate zi de zi.

Asiguraţi-vâ că o aveţi !a îndemână tot
timpul, deoarece vă arată care sunt
alimentele cu cel mai puternic efect
detoxifiant şi care sunt cele mai toxice în
viaţa de zi cu zi.
Topul alimentelor detoxifiante
Sucurile de fructe şi de legume
Apa
Alimente crude/germeni/frunze
Fructe, vegetale, cereale integrale, legume,
seminţe
Alimente care trebuie evitate
Zahăr
Alimente prăjite
Produse lactate
Alcool
Cofeina

Un storcător de legume şi fructe pentru a vă prepara singur sucurile. Nu trebuie să vă chinuiţi să cumpăraţi cel mai scump model -luaţi exact ce vă permiteţi. După ce vă familiarizaţi cu sucurile, puteţi să vă căutaţi un aparat mai modern şi mai rapid. Un mixer, cu ajutorul căruia să vă preparaţi alimentele sub formă de piureuri sau de pastă, care sunt delicioase şi uşor de digerat.
Cumpăraţi o perie pentru piele si inceeţi să o
folosiţi. Perierea pielii uscate grăbeşte viteza de eliminare a toxinelor din organism, punând în mişcare celulele sangvine şi ţesutul limfatic, două căi fiziologice de detoxifiere. Frecarea pielii cu peria nu este o acţiune care trebuie efectuată odată cu baia sau la duş, ci atunci când pielea este uscată. Puteţi face baie după aceea, dar nu în timpul procesului de periere. Metodă:


Frecaţi uşor cu peria tălpile picioarelor, apoi aplicaţi mişcări de jos în sus, de-a lungul gambelor, apoi pe braţe în sus şi coborâţi pe spate. Periaţi trupul cu mişcări lungi, îndreptate spre inimă, fapt ce va îmbunătăţi circulaţia şi va tonifica pielea şi ţesuturile. Folosiţi întotdeauna mişcări delicate, pentru a nu răni pielea, a nu afecta venele sau a le inflama.

Respiraţi!

sus sus
Felul în care respiraţi poate avea un efect extrem de important asupra sănătăţii dumneavoastră- oxigenul este un detoxifiant puternic. Respiraţia profundă este vitală. Cei mai mulţi oameni au o respiraţie superficială, privându-şi în felul acesta celulele, organele şi glandele de mult râvnitul oxigen. Acesta efectiv hrăneşte sângele şi celulele, prin detoxifierea organelor şi a glandelor şi este la fel de important ca şi asigurarea unei cantităţi adecvate de apă şi consumarea unor alimente de bună calitate. Lipsa oxigenului "înfometează" creierul,sistemul nervos, glandele suprarenale, glanda pituitară, rinichii, vezica biliară, splina, ficatul, diafragma şi colonul.
Prin metoda mea vă recomand să respiraţi mai amplu şi mai deplin, chiar din partea inferioară a diafragmei, umplându-vă la maxim plămânii cu aer, în mod regulat. Dar pentru a ajunge la stadiul în care respiraţia profundă devine parte integrantă a vieţii dumneavoastră, vă sugerez să practicaţi următoarea metodă de respiraţie cel puţin câteva minute pe zi. Odată ce o veţi stăpâni, vă va fi mult mai uşor să includeţi respiraţia profundă în stilul dumneavoastră normal de viaţă, atunci când mergeţi, vorbiţi, staţi pe scaun, munciţi sau vă relaxaţi.

Metodă:
Aşezaţi-vâ pe podea, pe spate, în poziţia cea mai confortabilă: de exemplu, puteţi să ţineţi genunchii îndoiţi şi tălpile puţin depărtate. închideţi ochii, dacă aceasta vă ajută să vă relaxaţi. Aşezaţi o mână pe abdomen, iar cealaltă pe piept. Apoi respiraţi adânc. Care dintre cele două mâini se mişcă prima: cea de pe piept sau cea de pe abdomen? Dacă prima se mişcă cea de pe piept, înseamnă că nu vă folosiţi plămânii la capacitatea optimă. Fără îndoială, vă privaţi celulele şi organele de oxigen. Acum inspiraţi uşor pe nas. Număraţi până la zece, dacă vă concentraţi mai bine în felul acesta. Scoateţi un şuierat uşor printre buze. Apoi expiraţi tot aerul rămas cât mai uşor şi delicat posibil, aplicând simultan o presiune lejeră pe abdomenul inferior, pentru a ajuta eliminarea aerului stătut. Inspiraţi uşor pe nări, menţinând o mână pe stomac, chiar deasupra ombilicului, încercaţi să vizualizaţi cum respiraţia se extinde în plămâni, coaste şi părţile laterale (segmentele de mijloc şi superioare ale spatelui). Este ca şi cum aţi sufla aer într-un balon. Când inhalaţi, vă umpleţi cu aer. Acest aer se extinde în părţile laterale, spre coaste şi spate. Când expiraţi, balonul de dezumflă. La expirare, simţiţi mişcarea de coborâre a coastelor şi tensiunea care se împrăştie, în timp ce abdomenul şi partea superioară atrupului se dezumflă. Scoateţi din nou acelaşi şuierat uşor şi eliminaţi aerul, golindu-vă complet plămânii. Odată ce veţi căpăta experienţă în această mişcare, nu va mai fi nevoie să scoateţi sunetul respectiv.

5 FACEŢI ZILNIC EXERCIŢII FIZICE
Pentru o detoxifiere corectă a organismului, exerciţiul fizic are un rol esenţial. Nu vreau să spun că trebuie să vă "înhămaţi" la un program serios de fitness, care să vă poarte zilnic la centrul sportiv din zonă. Vă propun mişcări simple, uşoare - genul de exerciţii care vă menţin trupul vioi, suplu şi tânăr! întinderile, mersul pe jos, urcatul scărilor, săriturile uşoare la trambulină, dansul, salsa, disco, înotul, bicicleta, gimnastica aerobică, Pilates, chiar şi tehnicile tai chi sau karate, dacă puteţi să le practicaţi în apropiere sau orice alte mişcări moderate, efectuate de plăcere sunt excelente dacă le practicaţi în mod regulat. Este benefică orice acţiune care vă face să transpiraţi.
6 BEŢI APA
Beţi în mod regulat apă plată - nu consumaţi apă de la robinet, decât dacă aveţi montat un filtru. Apa este unul dintre fluidele cu cele mai eficiente proprietăţi detoxifiante pe care ni le putem oferi zilnic. Vă recomand să consumaţi 6-8 pahare de apă pe zi.

Programul de detoxifiere de o zi al dr.gillian

sus sus
PENTRU CA PROCESUL DE DETOXIFIERE SĂ FUNCŢIONEZE CORECT, NU TREBUIE SĂ VĂ ÎNFOMETAŢI. PUR ŞI SIMPLU, LE VEŢI ACORDA ORGANELOR DUMNEAVOASTRĂ O PAUZĂ DE LA CEEA CE MÂNCAŢI ÎN MOD OBIŞNUIT. VEŢI ELIMINA ALIMENTELE NOCIVE, VEŢI CONSUMA DIN PLIN ALIMENTE CARE VĂ PURIFICĂ ORGANELE ŞI FACILITEAZĂ ELIMINAREA TOXINELOR DIN ORGANISM.IAR CA REZULTAT,VEŢI DEBORDA DE ENERGIE ŞI DE VITALITATE.
ALIMENTE NOCIVE: PERICOL... NU VĂ APROPIATI!
în ziua în care urmaţi programul de detoxifiere, luaţi-vă rămas-bun de la alimentele care vă distrug celulele, vă consumă energia, sunt greu de digerat şi vă năruie vitalitatea. Iată o listă a acestor alimente. Şi dacă veţi reuşi să vă ţineţi departe de aceste alimente pentru o perioadă mai îndelungată, cu atât mai bine! Acest lucru vă va îmbunătăţi viaţa şi vă va uşura calea către un trup suplu şi sănătos.
EVITAŢI URMĂTOARELE:Cafea
Moluşte şi scoici
Zahăr
Ceai
Lapte
Sare şi piper
Tutun
Ouă
Băuturi carbogazoase
Alcool
Brânză
Alimente prăjite
Carne roşie
Ulei de gătit
Maioneză
Carne de pasăre
Pâine
M uştar
Peşte
Medicamente
(exceptând cazurile în
care vă trataţi pentru o
afecţiune deja
existentă)

Exerciţiul fizic

sus sus
Cel mai important lucru este ca în ziua de detoxifiere să întreprindeţi ceva care vă face plăcere. N u aveţi nevoie de un partener pentru acest lucru. Pur şi simplu daţi drumul la radio, găsiţi un post pe care-l agreaţi şi începeţi să dansaţi. Vă creează bună dispoziţie, pune în mişcare sângele şi sistemul circulator, vă tonifică trupul şi vă ridică moralul. Dacă copiii vă sunt acasă, vor fi bucuroşi să danseze cu dumneavoastră. Este un lucru pe care-l puteţi face la fel de bine împreună cu cineva sau de unul singur; vă distraţi şi vă întineriţi fiecare parte a corpului în acelaşi timp.
Dansaţi cam 30-45 de minute, cât durează un program normal de gimnastică aerobică. Pacienţilor mei care au slujbe de birou le spun să se ridice de pe scaun la fiecare oră şi să danseze nebuneşte timp de cinci minute. Dar în ziua în care urmaţi programul de detoxifiere, acordaţi-vă dreptul de a face tot ceea ce doriţi, fără a exagera.

Prin arcuiri, mişcări, întinderi şi relaxări ale muşchilor, lichidul limfatic va extrage în mod eficient toxinele. Acelaşi lucru se realizează prin transpiraţie.Limfa şi sistemul limfatic formează instalaţia majoră prin intermediul căreia se elimină din organism materiile nedorite. Exerciţiul fizic acţionează ca o pompă ce impulsionează sistemul limfatic să evacueze toxinele din organism. Dacă nu faceţi mişcare, limfa nu poate să funcţioneze eficient. Eu susţin că exerciţiul fizic moderat, mai-mult decât orice altceva, vă va menţine tinereţea fizică, mentală şi sexuală. Aşa că vă rog să continuaţi practicarea exerciţiilor fizice şi după încheierea zilei de detoxifiere.

Substanţele nutritive in cursul zilei de detoxifiere

sus sus
ÎN CURSULZILEI DE DETOXIFIERE,ARTREBUI SĂ LUAT URMĂTOARELE SUPLIMENTE, CARE VĂ VOR AJUTA SĂ VĂ PURIFICAŢI FICATUL, SĂ VĂ CURĂŢAŢI j
INTESTINELE ŞI CELULELE, ÎNTĂRINDU-VĂ ÎN ACELAŞI TIMP ÎNTREAGA CONSTITUŢIE.
1 ALIMENTE VERZI SUPERi
Asiguraţi-vă că aveţi două linguriţe cu vârf de alimente verzi superconcentrate pentru ziua de detoxifiere. Alegeţi unul sau mai multe dintre următoarele alimente:
► Alge sălbatice verzi-albastre
► Spirulina
► Chlorella
► Pir .. Plantă de orz
Amestecul sub formă de praf al Dr. Gillian McKeh
ENZIME DIGESTIVE
Luaţi-le conform indicaţiilor sau odată cu orice masă/băutură caldă.

MINTE DE IN SAU ULEI DE IN
Luaţi zilnic câte o lingură din fiecare.
SILYBUM MARIANUM
Luaţi Silybum marianum sau acid alfa lipoic pentru a ajuta organele cu rol în detoxifiere (2 capsule pe zi). (Dacă doriţi, desfaceţi capsulele şi turnaţi conţinutul lor în suc, la mijlocul zilei.) Pentru a vă da seama dacă aveţi nevoie de Silybum marianum sau de acid alfa lipoic, analizaţi simptomele din caseta care urmează. Dacă prezentaţi fie şi numai unul dintre ele, înseamnă că aveţi nevoie de Silybum marianum sau de acid alfa lipoic în cursul programului de detoxifiejtf*- şi încă două săptămâni după aceea.


Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai