mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Tumori benigne de ovar
Index » Patologia chirurgicala ginecologica » Tumori benigne de ovar
» Cancerul vaginal la copii sl adolescenti

Tumori benigne de ovar


Tumorile ovariene ocupa un loc aparte in patologia ginecologica prin marea lor diversitate, prin dificultatile legate de clasificarea, diagnosticul, precizarea caracterului lor evolutiv, stabilirea prognosticului si a tratamentului. Au fost descrise peste 300 varietati histologice de tumori ale ovarului (12). Formatiunile tumorale ovariene pot fi reprezentate de chisturi functionale distrofice, ovare polichistice, tumori ovariene benigne sau maligne. Pentru clinician este important de cunoscut comportamentul lor biologic in sensul benignitatii sau malignitatii acestora. La nivelul ovarului se pot dezvolta tumori benigne si tumori maligne cu mare agresivitate biologica dar si tumori "de granita" (borderline). Din fericire 75% din tumorile ovariene sunt benigne (2). Tumorile ovariene benigne apar la toate grupele de varsta dar prezinta un varf de incidenta in perioada reproductiva a vietii femeii, intre 20 si 44 de ani (5).


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor