mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tulburari ale metabolismului magneziului
Index » Endocrinologie si metabolism » Tulburari ale metabolismului magneziului
» Hipermagnezemia

Hipermagnezemia





Pacientii cu insuficienta renala terminala au frecvent o hiper-magnezemie moderata, susceptibila de a fi agravata prin administrarea de compusi ce contin magneziu, cum sunt antiacidele sau purgativele. Administrarea de purgative continand saruri de magneziu se poate demonstra prin existenta hipermag-nezemiei in ser si a unor concentratii de magneziu in fecale mai mari de 25 mmol/1 (60 mg/dl). Rabdomioliza proaca hipermagnezemie prin eliberarea ionului din leziunile musculare. O hipermagnezemie moderata se poate observa si in cursul insuficientei suprarenaliene. Jumatate din pacientii cu hiper-calcemie hipocalciurica benigna familiala au o hipermagnezemie moderata. S-a semnalat o hipermagnezemie importanta (6,5 mmol/1 sau peste 16 mg/dl) la unii pacienti salvati de la inec in Marea Moarta in Iordania sau in lacul Basque in Columbia Britanica. Concentratiile de magneziu ale acestor surse de apa ating aproximativ 164, respectiv 178 mmol/1 (400, respectiv 435 mg/dl). In cazurile de la Marea Moarta, supravietuirea celor inecati a fost atribuita unei hipercalcemii importante, legate de concentratiile foarte mari de calciu in aceasta apa. Hipermagnezemia devine simptomatica in cazuri rare si este declansata de obicei de o supradozare inluntara a sarurilor de magneziu, sau este procata deliberat in cursul tratamentului unei eclampsii. Nou-nascutii din mame tratate cu magneziu pentru eclampsie pot avea hipermagnezemie. Magneziul poate incetini transmisia neuromusculara si actioneaza ca deprimant al sistemului ners central. Simptomele hipermagnezemiei nu reflecta intotdeauna nivelurile serice. Totusi, toxicitatea pentru orice nivel seric este amplificata in prezenta hipocalcemiei, hiperkaliemiei sau a uremiei. La concentratii intre 2-4 mmol/1 (5-l0 mg/dl) apare greata si parestezii faciale. Peste niveluri de 5 mmol/1 (12 mg/dl) survin sedarea, hipoventilatia cu acidoza respiratorie, o diminuare a reflexelor osteotendinoase profunde si slabiciune musculara. La niveluri peste 7,5 mmol/1 apar hipotensiune, bradicardie si o vasodilatatie difuza, iar la valori si mai mari survin areflexia, coma si paralizia respiratorie. Pacientele tratate pentru eclampsie trebuie supravegheate atent pentru a observa aparitia semnelor de intoxicatie cu magneziu. In asemenea cazuri, semnele de intoxicatie sunt de obicei rapid reversibile dupa perfuzia de saruri de calciu, cei doi ioni antagonizandu-se din punct de vedere electric la nivelul locului lor de actiune. Administrarea de sodiu si furosemid poate de asemenea sa farizeze excretia magneziului. Hemo-dializa este de asemenea eficienta.




Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Endocrinologie si metabolism:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai