mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Obstetrica
Index » Boli si tratamente » Obstetrica
» Sindromul mendelson

Sindromul mendelsonAcesta este numele dat sindromului ce asociaza cianoza, bronhospasm, edem pulmonar, plus tahicardie -si care dezvolta datorita inhalarii de continut acid gastric in timpul anesteziei. Clinic este dificil de diferentiat de insuficienta cardiaca sau de embolia cu lichid amniotic. Antagonisti H2 administrati preoperator, administrarea de citrat de sodiu, ecuarea gastrica preoperatorie, aplicare de presiune pe cricoid (p.868), utilizarea tuburilor endotraheale cu balon de etanseizare in cursul anesteziei si ecuarea gastrica inainte de extubare, sunt menite sa previna aparitia sindromului (p.146).
Conduita a-sa-sinclina pacienta cu capul in jos. intoarce-o in decubit lateral si aspira-i secretiile din faringe. Administreaza O2 100%. Administreaza aminofilina 5 mg/Kg in perfuzie IV lenta si hidrocortizon 1000 mg IV stat. Arborele bronsic trebuie aspirat utilizand un bronho-scop, sub anestezie generala. Antibioticele, de ex. ampicilina si netilmicina (ca mai sus), trebuie administrate pentru a preveni pneumonia secundara. Ventilatia asistata in sectia de terapie intensi poate fi necesara. in timpul conlescentei trebuie facuta fizioterapie.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor