mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Infectii determinate de virusuri transmise prin artropode si rozatoare
Index » Boli infectioase » Infectii determinate de virusuri transmise prin artropode si rozatoare
» Encefalita powassan

Encefalita powassanVirusul Powassan este un membru al complexului de virusuri encefalitice transmise de capuse si este transmis de Ixodes cookei in randul mamiferelor mici din estul Canadei si Statele Unite, unde a fost responsabil de 20 de cazuri recunoscute de boala la om. Alte capuse pot transmite virusul intr-o zona geografica mai larga si exista temerea ca Ixodes dammini, un vector eficient in laborator, ar putea fi implicat pe masura ce devine tot mai numeros in Statele Unite. Pacientii cu encefalita Powassan - deseori copii - se prezinta din mai pana in decembrie, dupa o expunere in aer liber si dupa o perioada de incubatie ce se crede ca ar fi de o saptamana. Encefalita Powassan este severa, iar sechele sunt obisnuite.

ENCEFALITA CABALINA ESTICA
Encefalita cabalina estica se intalneste in principal in focare endemice mlastinoase aflate de-a lungul coastei de est a Statelor Unite, cu cate focare in interiorul continentului, situate la o departare precum Michigan. Boala la om apare din iunie pana in octombrie, cand ciclul pasare - tantar Culiseta se rasfrange si asupra altor specii de tantari, precum Aedes sollicitans sau Aedes vexans, pentru care probabilitatea de a musca mamifere este mai mare. Exista o preocupare privind rolul potential al speciei de tantari antropofili introdusi A. albopictus, care au fost identificati ca infectati in mod natural si care sunt vectori eficienti in laborator. Caii sunt o tinta obisnuita pentru virus; daca nu sunt ccinati, ei servesc drept gazda prevestitoare pentru boala umana, dar probabil nu au un rol semnificativ in amplificarea virusului.


Encefalita cabalina estica este una din cele mai distructive afectiuni arbovirale, cu un debut brusc, evolutie rapida, mortalitate inalta si sechele frecvente. Aceasta severitate se reflecta in leziunile necrotice extensive si infiltrate polimorfo-nucleare gasite la examinarea postmortem a creierului si in pleiocitoza acuta din LCR cu polimorfonucleare, ce apare deseori in timpul primelor 1-3 zile de boala. In plus, leucocitoza cu deviere la stanga este o trasatura obisnuita. S-a folosit un ccin inactit cu formaldehida pentru protejarea celor ce lucreaza in laboratoare, dar acesta nu este disponibil sau aplicabil pe general.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai