mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Infectii cu pseudomonas si microorganisme inrudite
Index » Boli infectioase » Infectii cu pseudomonas si microorganisme inrudite
» Infectiile gastrointestinale

Infectiile gastrointestinale





S-a dodit ca infectiile cu P. aeruginosa pot afecta orice portiune a tractului gastrointestinal - de la orofaringe la rect. Bolile gastrointestinale produse de P. aeruginosa sunt mai frecnte la sugari si la adultii cu malignitati hematologice si neutropenie. In plus, colonizarea asimptomatica a intestinului gros ca urmare a expunerii prelungite la mediul de spital si la actiunea selectiva a antibioticelor poate reprezenta o sursa tacuta de germeni, care ulterior patrund in circulatia sanguina in timpul neutropeniei sere induse de chimioterapie sau de alte forme de imunosupresie.
La sugari si la pacientii neutropeniei cu cancer, P. aeruginosa determina enterocolita necrozanta. Zonele cel mai frecnt afectate sunt ileonul distal, cecul si colonul. Leziunile patologice constau in ulcere necrotice si hemoragice care pornesc de la nilul mucoasei intestinale si se extind la submucoasa. Poate fi evidentiata invazia vasculara a bacteriilor in submucoasa, in asociere cu bacteriemia, cu raspandirea locala la nilul muscularei si seroasei si cu perforatie ulterioara ducand la peritonita. Ocazional sunt semnalate ulcere necrotice la nilul orofaringelui, esofagului, stomacului sau intestinului subtire proximal. Tiflita, o boala care apare cel mai frecnt la pacientii cu leucemie, presupune leziuni localizate ale cecului asociate cu necroza si gangrena care uneori pot duce la perforatie, peritonita bacteriana si moarte precoce; P. aeruginosa este agentul cel mai frecnt identificat in aceste afectiuni. Acest microorganism se afla, de asemenea, in randul patogenilor cel mai frecnt izolati din abcesele rectale ale pacientilor neutropeniei cu cancer. Aceste leziuni, care se asociaza cu putine semne si simptome, trebuie cautate cu atentie la pacientii susceptibili, deoarece pot da nastere unui sepsis cu risc letal daca nu sunt drenate chirurgical.
P. aeruginosa a fost implicat in epidemii de diaree moderata pana la sera la copii, intr-o forma de febra enterica denumita uneori febra Shanghai si intr-o boala asemanatoare holerei atribuita presupusei dar inca neidentificatei enterotoxine Pseudomonas.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai